"Batman'a tıp, eczacılık, diş ve hukuk fakülteleri kurulmalı"
Törene Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'un yanı sıra Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, oda başkanları, STK temsilcileri, üniversite personeli ve öğrencileri katıldı.
Fidan dikimi öncesinde yapılan törende konuşan Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, kentte yeşil ve mesire alanlarının yetersiz durumda olduğunu ifade ederek, insanların boş vakitlerini geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri piknik alanlarının yeterli düzeyde olmadığına dikkat çekti.
Güneş, "Bu sebeple yeşil alanların arttırılması, doğa bilincinin oluşturularak fidan dikiminin özendirilmesi gerekmektedir. Bugün bu alanda bin 740 adet fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Diğer kurumlarımızın da bu anlamlı organizasyonlarda bulunmalarını temenni ediyoruz." dedi.
"Yakın bir zamanda Batman Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin temellerini atacağız"
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un Batman'ın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda birçok etkinliğini faaliyete geçirme gayretinde olduğunu belirten Güneş, "Yakın bir zamanda Batman Üniversitesi ile ortak iştirakimiz olan Batman Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin temellerini yine bu kampüs alanında atacağız. Teknoloji geliştirme merkezinin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Sayın Aydın Durmuş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
"Batman'a tıp, eczacılık, diş ve hukuk fakülteleri kurulmalı"
Batman'a tıp, eczacılık, diş ve hukuk fakültelerinin kurulması gerektiğini ifade eden Güneş, seçimlerin arifesinde bu taleplerini her platformda dillendirdiklerini, her kesimin bu talepleri iyi dillendirerek siyasilerden istemesi gerektiğini belirtti.
Fidan dikim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Ticaret Borsası toplam bin 740 adet çam getirdi üniversitemize. İnşallah bu 3 bin 500 adet olacak, 5 bin adet olacak, 10 bin adet olacak. Bu bir başlangıç, bununla başlayalım dedik. Çok memnun olduk ve hemen bunların çanaklarını hazırladık. Herkes bir ağaç dikecek inşallah ve diyecek ki bu ağaçlar benim ağaçlarım. Yarın gelip sulayacak ve torunlarına gösterecek. İlerde bunu tatlı bir anı olarak anlatacak ve herkes mutlu olacak inşallah." ifadelerini kullandı.
"Batman-Savur-Mardin bağlantı yolunun yapılaması durumunda Mardin'e ulaşım 40 km kısalacak"
Durmuş, çok önemli bir coğrafyada yaşadıklarını, tüm medeniyetlerin şekillendiği bir alanda, Dicle Nehrinin tam kenarında bulunan bir bölgede olduklarını belirterek, üniversiteden sonra Batman-Savur-Mardin bağlantı yolunun yapılaması durumunda Mardin'e ulaşımın 40 kilometre kısalacağını kaydetti.
Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gördüğünüz bu bölge Raman Dağları etekleri sanayi yapılanması için oldukça uygun bir yer konumundadır. Hiçbir tarım arazisini sanayi için kullanmaya gerek duymadan burada sanayi yapılabilir. Buradan yolun geçmesi ile de bu sanayi ürünlerinin sınıra ve diğer yerlere ulaştırılması da daha kolay hale gelecektir. Aynı zamanda üniversitemiz çıkmaz noktadan çıkacaktır. Buradan karşıya yol yapıldığında Suriye sınırına yaklaşık 200 kilometre mesafedeyiz. Yol yapıldığında hem Batman'ı çıkmaz sokaktan kurtaracağız hem de üniversite bölgesi çok gelişecek. Batman sanayi üssü olacak inşallah, Batman'da sanayi gelişecek, millet de aş-iş bulacak."
"Tıp fakültesi kurulursa Batman sağlık üssü olacak"
Üniversitede tıp fakültesi kurulursa Batman'ın sağlık üssü olacağını aktaran Durmuş, "Sınır ötesinden hasta gelecek. Çünkü ulaşım kolaylaştığında bunların hepsi gerçekleşecek." dedi.
Konuşmaların ardından törene katılanlar kendi adlarına birer fidan dikti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 02İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 03PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 04BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 05AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 06KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 07BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 08Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 09EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 10BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 11HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 12“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 13“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 14BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 15BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ




Henüz Yorum yok