BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
BBD Başkanı Cebrail Uyanık, basında sansürün farklı biçimlerde devam ettiğini de vurguladı.
“SANSÜR FARKLI BİÇİMLERDE DEVAM EDİYOR”
24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırıldığını ve bu tarihin 1971’den bu yana ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını hatırlatan Uyanık “1971 yılından beri 24 Temmuz sansürün kaldırıldığı gün olarak ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanıyor” dedi.
Uyanık, ancak sansürün tam anlamıyla sona ermediğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı “Farklı çıkar gruplarının, ekonomik çevrelerin ve medya üzerindeki çeşitli baskı unsurlarının etkisiyle sansür ve otosansür bir şekilde devam ediyor. Bugün hala tam anlamıyla özgür bir basından söz etmek ne yazık ki mümkün değil”
“YEREL MEDYA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR”
Yerel basının ayakta kalmakta zorlandığını ifade eden Başkan Uyanık, ekonomik desteğin kaçınılmaz olduğunu belirterek şöyle konuştu “Ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubu basın oldu. Yerel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Tasarruf tedbirleri nedeniyle yerel gazeteler hızla kapanıyor. Bu uygulamalar acilen gözden geçirilmeli ve yerel medyaya daha fazla destek sunulmalıdır.”
“GAZETECİLER HEDEF ALINIYOR”
Gazze’de gazetecilerin doğrudan hedef alındığını da hatırlatan Uyanık, yaşanan katliamların basın özgürlüğünü yok etmeye yönelik olduğunu belirtti “Filistin’de 230 gazeteci meslektaşımız işgalciler tarafından katledildi, 421’i yaralandı. Bu yüzden ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yine buruk geçiriyoruz”
“GAZETECİLİK HALKIN VİCDANIDIR”
Gazeteciliğin toplumun sesi ve vicdanı olduğunu vurgulayan Başkan Uyanık, mesajını şu sözlerle tamamladı “Gazetecilik, halkın sesi olmak, toplumsal adaleti dillendirmek ve gerçeği savunmaktır. Yerel basın halkla yöneticiler arasında köprü görevi görür. Bu kurumlar desteklenmezse susar, halkın da sesi kesilir. Görevini hakkıyla yapan tüm meslektaşlarımın bayramını kutluyor, bu bayramı umutla kutlamak istiyoruz. Çünkü basın özgür olursa, toplum da özgür olur.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok