
BELEDİYE "KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETİP, DEDAŞ’A BAĞIMLILIĞI AZALTACAĞIZ"
BELEDİYE "KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETİP, DEDAŞ’A BAĞIMLILIĞI AZALTACAĞIZ"
Batman Belediyesi, vahşi depolama alanının ıslah edilip çıkan metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üstlenici firma ile sözleşme imzaladı.
Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’ndaki imza törenine Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Anahtar Enerji Çözümleri San. Tic. Ltd. Şti. adına Nevaf Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın, Mehmet Zeki Hedekoğlu, Ercan Astan, basın mensupları ve meclis üyeleri katıldı.
Batman Belediyesi Eş Başkanları, vahşi depolama alanının ıslahı ve yeni katı atık düzenli depolama alanının (Lot-1) yapımı, işletilmesi ve çıkan metan gazının kullanılarak elektrik enerjisi elde edilmesi işi için çalışmaların Ekim 2020’e kadar bitirileceğini belirtti.
İlk etapta 2 megavat gücünde elektrik üretilecek olan Batman Merkez Yolveren Köyü Mevkiinde bulunan Katı Atık Çöp sahasındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından 4,5 megavatlık ikinci etap için çalışmaların başlanılması hedefleniyor.
İmza töreninde konuşan Belediye Eş Başkanları: “Belediyenin elektrik enerjisi için Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ile olan bağımlılığını azaltacak projeleri geliştireceğiz. Bunun hemen akabinde şuanda 10 megavatlık güneş enerji sistemini kurmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda doğal gazdan da elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz. Katı atıklar servet niteliğindedir. Batman’ın serveti orada yanıyor heba oluyor. Aynı zamanda oradaki mera alanlarında her gün yangın durumu söz konusu. Batman’ın büyük bir sorununa köklü çözüm getirerek çevre sorununu ortadan kaldırarak aynı zamanda enerji ihtiyacına katkı sağlıyoruz. Batman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 01YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 02DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 03BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 04“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 0539 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 0623 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
- 071 MİLYON 410 BİN TL’LİK MEHRİNİ GAZZE’YE BAĞIŞLADI
- 08İL BAŞKANI YILMAZ’DAN BATMAN GÖNÜLLÜLER DERNEĞİNE TAM DESTEK
- 09ONKOLOJİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI
- 10SESSİZCE ŞAMPİYON OLDU
- 11ÖĞRENCİLERE ÇARPMAMAK İÇİN UÇURUMA GİTTİ
- 12DİŞ HASTANESİNDE KABA İNŞAAT TAMAMLANDI
- 13Eyfel Kır Düğün Salonu Batman’a renk katacak
- 14KAYMAKAM İMRAK, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
- 15“Yarınlarımız çocuklarımızın elleriyle şekillenecektir”
Henüz Yorum yok