
6. KİTAP FUARI KONUKLARLA SÖYLEŞİLER VE EĞLENCE DOLU
6. KİTAP FUARI DEĞERLİ KONUKLARLA SÖYLEŞİLER VE EĞLENCE DOLU ÇOCUK ETKİNLİKLERİYLE DEVAM EDİYOR
6. Batman Kitap Fuarı & Kültür Sanat Festivali, birbirinden değerli konuklarla söyleşiler ve çocuklar için eğlenceli etkinliklerle devam ediyor.
“KİTAP BİZLERİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN ARINDIRIR”
.jpg)
Batman’a 5. kez geldiğini ifade eden şair ve yazar Ali Emre, Batmanlı sevenleriyle bir araya geldi.
Ortaokul yaşlarında iken hediye edilen bir kitabın hayatını olumlu yönde değiştirdiğini ifade eden Şair ve Yazar Ali Emre, günümüz gençlerinin televizyonlarda maç izleyerek, cep telefonlarıyla ilgilenerek en güzel ve verimli çağlarındaki zamanlarını değersizleştirdiğini söyledi.
Gençlerin; kültürel, sanatsal etkinliklerle ilgilenmesini, bu tür etkinliklerin ufuklarını aydınlatacağını belirten şair ve yazar Emre: “Kitap okuyun. Fuarlarda bulunan, kültürel etkinliklerin, şairin, romanın konuşulduğu yerlerde bulunmaya çalışın. Kitap bizleri tüm kötülüklerden arındırır” şeklinde konuştu.
“TARİHİNİZİ OKUYUN VE SAHİP ÇIKIN!”

Batman 6. Kitap Fuarı & Kültür ve Sanat Festivali’nin 7. günkü konuğu; Gezi Yazarı, İlahiyatçı ve Tarihçi İhsan Süreyya Sırma’ydı. Sırma Batmanlılara verdiği sohbet havasındaki konferansta gençlere altın niteliğinde tavsiyelerde bulundu ve ekledi: “Tarihinizi okuyun ve sahip çıkın!”
Devletlerin güçlü olmasında en büyük rolünün çalışmak olduğunu dile getiren İhsan Süreyya Sırma, gençlere önemli nasihatlerde bulundu.
“DÜNYADA TÜRKİYE GİBİ BAŞKA BİR ÜLKE YOK!”
.jpeg)
Batman 6. Kitap Fuarı & Kültür ve Sanat Festivali’nin bir diğer konuğu; Araştırmacı Yazar, Akademisyen Tarih Profesörü Tufan Gündüz’dü.
Gençlerden gelen soruları da yanıtlayan Gündüz, gençlere bir de tavsiyede bulundu ve ekledi: “Dünyada Türkiye gibi başka bir ülke yok!”
Yetişkin, çocuk ve üniversitede tarih okuyan öğrencilerle bir araya geldiği söyleşideki konuşmasında Gündüz, Cumhuriyet Türkiye’sinden günümüze kadarki sürecin mukayesesini yaparak değerlendirmede bulundu. Bugüne kadar 25 kitap yazdığını kaydeden Prof. Dr. Gündüz, gençlerin cesaretlendirilmesi gerektiğini, onları motive ederek ülkelerine hizmet etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.
RAFADAN TAYFA, ÇOCUKLARI GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ

Gündüz farklı gece farklı etkinliklerin düzenlendiği ve 7'den 77'ye her kesime hitap eden fuar etkinliklerinde çocuklar kadar ebeveynleri eğleniyor.
Tüm hızıyla devam kitap fuarının konukları Rafadan Tayfa ekibi oldu. Miniklerin olduğu kadar büyüklerin de ilgiyle izlediği ‘Rafadan Tayfa’nın maskot ekibi, fuar alanını dolduran yüzlerce hayranıyla bir araya gelerek coşku dolu saatler yaşattı.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0124 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 02BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 03“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 04ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0560 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 06SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 07“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 08GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 09BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 10ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 11BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 12BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 13BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 14MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 15“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
Henüz Yorum yok