BATMAN KÖYLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyde 20 günden uzun bir süredir yaşanan sorun ile ilgili olarak DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı’ndan bir heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu.
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’den görüş alarak, mecliste Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyünde 20 günden uzun bir süredir yaşanan su ve elektrik kesintisi için soru önergesi verdi.
Verilen soru önergesinde, “Batman iline bağlı Kozluk ilçesindeki Yeniçağlar, Karpuzlu, Bacak, Samanyolu, Yenidoğan, Parmakkapı, Kaletepe, İnallı, Yeşilöz,Taşlıdere, Hürriyet, Kavakdibi köylerine içme suyu ve tarımsal sulama suyu hizmeti götürülmemektedir. Bu köylerdeki evlere su hizmeti sunulmamıştır. Söz konusu köylere su hizmetinin götürülmemesi nedeniyle köylüler tarafından kuyulardan veya yakınlardaki barajlardan su çekebilmek için köyün ortak sayacına bağlanan dinamolar vasıtasıyla sürekli elektrik tüketmek zorunda kalmaktadır. Dinamonun sürekli çalışması nedeniyle milyon liralarca elektrik faturaları çıkmıştır. Bu faturaların da ödenememesi üzerine köylerin elektriği kesilmiş ve dolayısıyla suya erişim ulaşılamaz hale gelmiştir. Yakınlardaki bir su kanalından kovayla su almaya çalışan 16 yaşındaki bir gencimiz ise ne yazık ki boğulmuştur. Kamu hizmetlerinde aksama olması ve bu durumun halkın sağlık, huzur ve esenliğini hayati derecede olumsuz etkilemesi halinde il valisinin tarafından kamu hizmetinin oluşturulması gerekmektedir. Batman valiliği söz konusu köylere su hizmetinin sunulmaması sorununu çözmekle yükümlüdür.” ifadeleri kullanıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle 3 soru önergesi veren DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Söz konusu köylere Batman İl Özel İdaresi tarafından neden su hizmeti sunulmamaktadır? Köylüler suya erişebilmek için neden dinamolar vasıtasıyla yüksek miktarda elektrik harcamak zorunda bırakılmaktadır? Aşırı yüksek elektrik faturalarında yapılandırma yapılması için girişimde bulunulacak mıdır?” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok