Batman’da ikinci ürün eken çiftçiler 4 kat para ödeyecek
Malabadi Sulama Birliği Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkanlık tarafından işletilen Batman Sağ Sahil, Batman Sol Sahil ve Batman Silvan sulama alanlarının su kaynağının Batman Barajı olduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, bu yıl sulamada tüm Türkiye' de yaşanan kuraklık nedeni ile sulama alanlarında su tüketimini daha da tasarruflu kullanarak su kaynağının bu sulama sezonu için yeterli olmasının sağlamak gerektiği kaydedildi.
"Uyarılara rağmen, çiftçiler ikici ürünü ekmişlerdir"
Açıklamanın devamında, "İşletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Sulama Birliğimizde bulunan, Batman Sağ sahil ve Batman Silvan sulama alanlarında ikinci ürün ekiminin yapılmaması konusunda daha önce yapılan yazılı, mesajlı ve şifai uyarılara rağmen, çiftçilerin yoğun olarak söz konusu alanlarda ikinci ürün ekimi yaptıkları tespit edilmiştir." denildi.
"İkinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir"
İkinci ürün ekimi yapan çiftçilerin, ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına neden oldukları belirtilen açıklamada, "Oysaki Sulama Birliğimizce verilen sulama beyannameler kapsamında sulama planlaması yapılmıştır. İkinci ürün sulaması için sulama beyannamesi verilmediğinden, ikinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir. Bu alanlarda ekilmiş ikinci ürünün sulama suyu ihtiyacının karşılanması mümkün değildir. Planlama kapsamındaki ekili alanların sulama suyu ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşanmaması, bununla birlikte mağduriyetlerinin oluşmaması, sosyal ve hukuki problemlerin yaşanmaması sebebiyle, 6172 sayılı kanun gereği ikinci ürün ekiminin yapmış olan çiftçilerden de su kullanım hizmet bedelinin de dört kat alınması kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok