
Batman’da “Tarım ve Orman Şurası” toplantısı yapıldı
Batman’da “Tarım ve Orman Şurası” konulu bir program düzenlendi. Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, 3’ncü Tarım ve Orman Şurası hazırlıkları kapsamında Batman’da sektör buluşması gerçekleştirdiklerini belirtti.
Program, Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas’ın açılış konuşması sonrası tarım paydaşları ile çiftçiler tarafından sorulan sorular cevaplandı. Bakanlığa gönderilmek üzere sorulan sorular ve çözüm önerileri kayıt altına alındı.
Yapılan program sonrası konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Kiyas, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ekim ayında bir tarım ve orman şurası gerçekleştirilecektir. Tarım ve orman şurası öncesinde bütün illerimizde olduğu gibi biz de Batman’da çiftçilerimizin sorunlarını dinledik. Çiftçilerimiz tarımla ilgili görüş ve önerilerini sundular. Tarımla ilgili bütün paydaşlarımız toplantımıza katılım gösterdiler.” dedi.
Kiyas, “Çiftçilerimizle gıda, su yönetimi, taşkınlar, üretim, hayvan sağlığı, bitki sağlığı, her türlü tarımsal ürünlerin depolanması, paketlenmesi ve işlenmesi gibi konuları konuştuk. Sahada özellikle üretime dönük sorunlar çiftçilerimizin örgütlenmeyle ilgili sorunları, kooperatifleşme diğer yönetim ve organizasyonla ilgili sorunlar bugün çiftçilerimiz tarafından dile getirildi. Bu sorunların bir analizini ve değerlendirmesini yapacağız. Görüşlerimizi bakanlığımıza bildireceğiz. Bakanlık Türkiye’den gelen bütün sorunların bir analizini yapacak ve şurada bunlarla ilgili çözüm önerilerini ortaya koyacaktır. İnşallah üretilen çözüm önerileri ilimiz için hayırlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan programa, Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, tarım paydaşları, oda ile STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok