
BELEDİYE "KAÇAK YAPILAŞMALARI YIKACAĞIZ "
BELEDİYE "KAÇAK YAPILAŞMALARI YIKACAĞIZ "
Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, imara aykırı gerçekleştirilen kaçak yapılaşma ve gündemdeki diğer konularla ilgili Belediye Meclis toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen basın toplantısına Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra birim müdürleri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
İmara aykırı yapılan kaçak yapıların bir bir yıkılacağının altını çizen Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz: “Bunu net bir şekilde söylüyoruz, ilk gün ifade ettiğimiz gibi bugünde söylüyoruz ‘Kaçak Yapılaşmaya’ asla izin vermeyeceğiz. Kaçak yapıları yıkacağız” dediler.
Yıkım kararı çıkan ve yıkılmalarına başlanan kaçak yapılar hakkında kamuoyunu bilgilendiren Batman Belediyesi Eş Başkanları, sırf birilerinin kazancına kazanç katmak için yapılan kaçak yapıların halkın güvenliğini tehdit etmesine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ifade etti.
Belediye Eş Başkanları: “Kaçak yapılan binaların sahipleri yarın öbür gün bu binalara taşındıklarında belediye tarafından su, DEDAŞ tarafından elektrik, SİBADAŞ tarafından doğalgaz, Telekom tarafından internet ve telefon hizmetlerinin verilmeyeceğinden habersizdirler. Buradan açık ve net bir şekilde belirtiyoruz lütfen satın alacağınız binaların belediyeden teyit ettirerek satın alın. Çünkü hem parasal hem de hizmet anlamında mağdur olacaksınız” dediler.
Kaçak yapıların tümünün tespit edildiğini belirten Eş Başkanlar, bunların sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacağını bu binaların kimse tarafında satın alınmaması için tespit edilen binaların listesini basın yoluyla kamuoyuyla paylaşılacağını ifade ettiler.
Mevzuatın belirlediği çerçevede yapılmayan yapıların tek tek yıkılacağını söyleyen ve bu konuda oldukça kararlı olduklarını bir kez daha tekrarlayan Belediye Eş Başkanları: “Biz yıkmamaya karşı bir anlayışa sahibiz. Kimsenin yapısını yıkmaya gönüllü değiliz. Kâr amacı güden birkaç müteahhit kaçak yapılarla sadece ticari düşünüp bu işleri yapıyorlar. Yıkımlarına başladığımız binalarda en başta komşuluk hakkı göz ardı edilmiştir. Temel atıldıktan sonra ve 1. kata çıkıldığında yetkili birimlerimiz tarafından gerekli uyarılar yapılmış fakat şu an da 5 katlı bir bina yaparak buna uyulmadığını görüyoruz. Bilindiği üzere Elazığ’da meydana gelen bir deprem yaşandı. Bizim önceliğimiz Batman halkının can güvenliğidir. Yıkımı gerçekleşen binalar bir kepçe darbesiyle kullanılamaz hale geldiler. Neden? Çünkü içerisinde kaliteli malzeme kullanılmadı. Bizler Batman Belediyesi olarak bunların önünü almazsak yarın vatandaşlarla muhatap olacağız” şeklinde konuştular.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BATMANLILAR BOĞAZ TURUNDA BULUŞTU.
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok