BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ’DEN KUYUMCULARA MÜJDE
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kuyumcu esnafının ruhsat almak için gerekli olan ustalık belgesi sorununu çözüme kavuşturdu.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptıkları esnaf ziyaretleri ve kuyumculardan gelen ustalık belgemiz yok ve temin edebileceğimiz usta öğreticiler de bulunmadığı yönünde gelen şikayet ve talepler sonrasında kuyumcuların yüzünü güldürecek haberin müjdesini verdi.
Başkan Çiftçi ve Mesleki Eğitim Merkezi yetkililerinin istişareleri ve girişimleri sonucunda iki usta öğretici ayarlanarak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde ‘Kuyumculuk Teknolojisi’ kursunun yapılan başvurular sonrasında açılacağı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi “Batman Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak yaptığımız esnaf ziyaretlerinde gelen talep ve ihtiyaçlarına yönelik program ve çalışmalara devam ediyoruz. Kuyumcu esnaflarımızın iş yeri açma ruhsatı alması için gerekli olan ustalık belgesini almaları için istenilen belgelerin halk eğitimde usta öğreticinin bulunmamasından dolayı kurs açılamadığı, esnaflarımız gerekli belgeyi alamadığı ve zor durumda kaldıklarını söylediler. Bu kapsamda Milli Eğitim Mesleki Eğitim Bürosu ve usta öğretici olan iki esnafımızla görüşüp kuyumculuk teknolojisi dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri için görüşmelerde bulunduk. Girişimlerimiz sonucunda kursumuz açılacaktır. Kursa başvurarak sınavdan başarılı olan sektör üyelerimiz belge almaya hak kazanacaklardır. Bu kurstan yararlanmak isteyen esnaflarımız 3-25 Şubat tarihleri arasında Ziya Gökalp Mahallesi İluh Devlet Hastanesi arkasın da bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılacak olan kurslara başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonrasında nisan ayında sınav yapılacak ve esnaflarımız belgelerine kavuşacaktırlar. Bu gelişmenin kuyumcu sektöründeki esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, esnaflarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğimizi tekrar ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Çiftçi, son olarak isteyen kuyumcu sektörü esnaflarının 05550747370 numaralı Alo Esnaf Hattı’nda da bilgi alabileceklerini bildirdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok