
Milletvekili Özdemir’den içkili restorana tepki: Kabul edilemez
Okul, cami ve sağlık ocağının hemen yanı başında faaliyet gösteren restorana büyük tepki gösteren AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, yapılan şeyin kabul edilemez olduğunu, bakanlık nezdinde girişimde bulunduğunu söyledi.
Batman merkez Gap Mahallesinde, yasalara aykırı olmasına rağmen cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında açılan içkili restorana tepkiler sürüyor.
Batman’ın en büyük mahallelerinden biri olan Gap Mahallesinde cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında içkili restoranın açılmasının kabul edilemez olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, olayı duyduğu zaman çok rahatsız olduğunu, bakanlıklar nezdinde girişimde bulunduğunu, konunun takipçisi olacağını ifade etti.
Milletvekili Özdemir yaptığı açıklamada, “İçkili restoranın açıldığını duyduğum anda büyük tepki gösterdim. Bakanlık nezdinde, genel müdürlük nezdinde bunu kabul etmediğimizi, kabul edemeyeceğimizi söyledim. Bu yer bakanlıktan turizm işletme belgesi almış. Daha sonra tabi... Belediyeden ruhsat aldıkları zaman da lokanta ve kafe olarak almışlar. Yani içkili yer olarak almamışlar. Belediye içkili yer diye ruhsat vermemiş onlara.” ifadelerini kullandı.
“Vatandaş şikâyet ediyor, bir sürü şikâyet var”
Restorandın etrafının okullarla dolu olduğunu vurgulayan Özdemir, “Şimdi bu restorandın karşısında bir anaokulu var, arkasında başka bir anaokulu var. Yani iki anaokulu var. Kreş var. Caddenin sağ tarafında okul var. Diğer tarafında müftülük var. Diğer tarafında cami var, sağlık ocağı var. İçkili mekânın bu tür yerlerden yüz metre uzak olması lazım. Hâlbuki yirmi metre yok. Genel Müdürlük bu ruhsatı vermiş ama vatandaşın şikâyet etmesi üzerine belediyenin müdahale etme yetkisi var. Ki vatandaş zaten şu an şikâyet ediyor. Bir sürü şikâyet var.” diye konuştu.(İLKHA)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ÇAY MAHALLESİ’NDE ALTYAPI GÜÇLENDİRİLİYOR
- 0227 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
- 03HASANKEYF’TE KÖY YOLLARINDA ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI
- 04KAÇAK ET OPERASYONU: 42 BİN TL CEZA
- 05ZEYNEP ODUNCU’DAN “EK KAYNAK KİTAP” SORULARI
- 06Batman, TEKNOFEST’ten 4 ödülle döndü
- 07NASIROĞLU “BATMAN’DA İLMİK İLMİK YOL HARİTASI İŞLİYORUZ”
- 08BATMAN BAROSU TÜRKİYE ŞAMPİYONU
- 0955 HAFIZ BELGELERİNİ ALDI
- 101344 İŞLETME DENETLENDİ
- 11ÇOK SAYIDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 12PETROLSPOR 5'TE 5 YAPTI
- 13EKMEN “ADALET SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”
- 1430 MİLYONLUK VURGUN YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 15ESNAF ODASI'NDAN
Henüz Yorum yok