
"Okullarımızın TEOG'daki durumları kabul edilemez"
Batman'ın, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem Ortak Sınavları değerlendirme toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. TEOG sınavlarında Batman'ın başarısını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılması için ortaokul müdürleriyle gruplar halinde toplantılar gerçekleştirilerek, çözüm önerileri tartışıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda okul yöneticilerine hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, geleceğin teminatı olan çocukların başarısı için kentte eğitimde önemli mesafeler almaları gerektiğini ifade etti.
Ülkemizin Türkiye'nin kalkınması için eğitimdeki başarının arttırılması gerektiğini vurgulayan Vali Deniz, "Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranında elde ettiğimiz başarının aynısını 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesinde ve 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasından da elde etmemiz için hepimize düşen sorumluluk çok çalışmaktır. Okullarımızın TEOG sınavındaki mevcut durumlarını kabul etmemiz mümkün değil, onun için herkes kendini sorgulamalı. Başarımızı artırmak için herkes üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeli. Hep beraber; takım ruhuyla, aşkla ve şevkle gece-gündüz demeden çalışarak, başarımızı artırmalıyız. Ayrıca okullarımızın temizliğine önem vermeliyiz. 'Daha Temiz Bir Batman' için çalışmalıyız.” diye konuştu.
Eğitimin en önemli ayağı olan öğretmenlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri konusunda gerekli uyarılarda bulunan Vali Deniz, okullarda "terör" propagandası niteliğinde eylem ve davranışlarda bulunan her kim olursa olsun okullarda barındırılamayacağının altını çizdi.
Konuşmanın ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından okulların TEOG sınavındaki durumlarına ilişkin yapılan sunumla devam etti.
Toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok