KARPUZ ÜRETİCİSİ DERTLİ Mİ? DERTLİ
KARPUZ ÜRETİCİSİ KAN AĞLIYOR
KARPUZ ÜRETİCİSİ DERTLİ Mİ DERTLİ
Objektif Gazetesinden Alican Atak'a konuşan kabak, karpuz üreticisi, buğdaydan sonra ikinci ürün olarak kabak karpuzu ektiklerini, karpuzların mevsimsel şartlar yüzünden gelişmedi.
150 dönüm araziye ektiğimiz karpuzlar gelişmedi ve şimdi kalan karpuzların çekirdeklerini çıkarmak toplamak için toplamaya başladık.
Üretici, gelecek yıl karpuz yetiştirmeme kararı alırken, bu yılki zararını nasıl gidereceğini ise kara kara düşünüyor.
KARPUZ ÜRETİCİSİ KAN AĞLIYOR
Üretici Mazlum Arıtürk konuşmasının devamında şunları kaydetti. "Tonlarca karpuz, tarlada kaldı sarardı.
Gördüğünüz gibi satılamayan ve bostanda kalan karpuzları çekirdeklerini çıkarmak için topluyorum . Bu yıl her tarafta bostan var ancak karpuzlar tarlada sararıyor . Ürettiğimiz çekirdek karpuzun fiyatı bu sene 8 liraya kadar düştü. 8 liraya da düşünce, mahsul tarlada, yaptığımız masraf da yanımıza kaldı. Bostanı icar ettik ancak istediğimiz fiyatı alamadık. Emeğimizi ve işçi aidatını karşılamak bir yana ilaç parasını dahi çıkaramadık. Fiyatlar böyle giderse, gelen sene imkansız karpuz üretemeyiz.
Bizim ürettiğimiz çekirdek karpuzun tadı ve kokusu ile kabak karpuzun tadı aynı değildir. Halkımızın artık bunun ayırtına varmasını istiyoruz."
Yetiştirdiğimiz karpuz bostanda kaldı ve kara kara ne yapacağımızı düşünüyoruz. Karpuzun satılacak hale gelmesi için verdiğimiz emek ve sarf ettiğimiz çabayı mı düşünelim, yoksa çalıştırdığımız işçinin aidatını ödeyemediğimizi ve ilaç parasını dahi karşılayamadığımıza mı yanalım. Çok büyük bir zarardayız. Piyasanın böylesine düşük gideceğini tahmin etmiş olsaydık karpuz yetiştirmek yerine başka bir ürüne yönelirdik .
Dedaş 160 milyonluk elektrik faturası belimizi büktü .
İkinci ürün olarak ektiğimiz karpuzdan istediğimiz verimi alamadık bunun üstüne dedaş kullanıdığımız elektrik için 160 milyon tl lik fatura kesti . Kara kara düşünmeye başladık. (Alican Atak)
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 02EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 03ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 04KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 05BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 06Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 07YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 08METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 09GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 10VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 11VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 12İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 13PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 14BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 15AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ




Henüz Yorum yok