
MÜJDECİ, BASIN BAYRAMINI KUTLADI
MÜJDECİ, BASIN BAYRAMINI KUTLADI
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, mesajında Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik tehdidin gün geçtikçe arttığını belirterek, “Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın mensupları, kamu organlarında yapılan faaliyetleri halk adına denetlemek; toplumu doğru, hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla tüm fedakarlıklarıyla faaliyet göstermektedir.
Gün geçtikçe iktidarın oluşturmaya çalıştığı tek sesli düzen tehdidinin arttığı bir ortamda vatandaşlarımızın "doğru" haber alma hakkının yaşamsal değeri artmaktadır.
Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupa Konseyinin ayrı ayrı hazırladığı raporlara göre, Türkiye'yi dünyanın en büyük ‘gazeteci hapishanesi’ durumuna getiren siyasal iktidar; her türlü baskı, sansür, ekonomik ve fiziki tehdit aracılığıyla basın özgürlüğüne saldırıyı meşru görmektedir.
Geçtiğimiz günlerde alınan tasarruf tedbirleri ile de yerel medyanın ekonomik şartlarına da büyük bir darbe vurulmuştur. Ancak gelinen noktada tüm kamu kurumlarının yerel medya dışındaki tüm ilan ve reklam seçeneklerine harcama yaptığına şahit oluyoruz. Dolayısıyla bu kararın altında yatan ana sebep yerel medyayı susturmak dışında başka bir şey değildir. İlgili kararı alanları öncelikli olarak "itibardan tasarruf olmaz" diyerek yapılan milyarlarca liralık harcamalardan vazgeçmeye davet ediyoruz.
Devletin görevi, her alanda özgürce düşünmenin ve düşünceyi ifade etmenin önündeki engelleri kaldırarak açık toplum şartlarını oluşturmaktır.
Deva Partisi olarak, basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Basının kendi işlevini hakkıyla yerine getirebilmesi için gerekli her türlü tedbiri uygulama konusunda kararlığımız tamdır.
En güç koşullarda bile fedakarca çalışan ve özveride bulunan değerli basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da Büro Memur-Sen Kadın Kolları Kadınlarla Buluştu”
- 02“ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZIN DERDİYLE DERTLENMEK”
- 03AKKUŞ'TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜNE DAVET
- 04HALK OTOBÜSLERİNE ZAM GELDİ
- 05CHP’Lİ SEZGİN TANRIKULU BATMAN’A GELİYOR
- 06DEMİR AİLESİNİN ACI KAYBI
- 07KAYIP YAKINLARI 700 HAFTADIR ADALET ARIYOR
- 08DEMİRKALE VE GÜN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 09Milletvekili Kutevi’nden yürüyüşe davet
- 10 10 YETİM VE DUL AİLEYE İNEK BAĞIŞINDA BULUNDU
- 11MHP İl Başkanı Çetin’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
- 12PETROLSPOR’DAN 3 GOL 3 PUAN!
- 13Ezdi Halkı Barış Sürecinde Sesini Duyurmak İstiyor
- 14Batman’da dış asansör kazası;68 yaşındaki vatandaş yaralandı
- 15BATMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok