
ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU, VEFATININ 19. YILINDA ANILDI
Batman'da 30 Ocak 2006 yılında hayatını kaybeden Şeyh Süleyman Bağdu, vefatının 19. yılında binlerce seveni tarafından anıldı.
Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde, Kanireva Zilan Türbesinde medfun bulunan Bağdu’nun anma törenine Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlandı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren türbenin bulunduğu ziyaret alanına gelen sevenleri, Yasin-i Şerif okudu. Etkinlik kapsamında, gelen misafirlere metrelerce uzunluğunda mevlit yemeği ikram edildi. Her yıl düzenlenen anma etkinliği hakkında konuşan Şeyh Selman Bağdu, babasının vefatının 19. yıl dönümünü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mevlid-i Şeriflerimizi okuduk, misafirlerimizi güzel bir şekilde ağırladık" dedi. Bağdu, Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılım olduğuna dikkat çekerek, "2006 senesinde Batman Aydınkonak Körük kavşağında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren babamız Şeyh Süleyman Bağdu'nun bugün 19'uncu anma yıldönümü ile ilgil olarak bir aradayız. Bu sabah mevlitlerimiz okundu, kurbanlık hayvanlarimiz kesildi. Türkiye'nin dört bir yanından, Karadeniz'den, Ege'den, İç Anadolu'dan, Güneydoğu'dan, Doğu Anadolu'dan hem mensuplarımız hem misafirlerimiz buraya iştirak ettiler. Havanın güzel olmasıyla yoğun bir kalabalıktı. Birazdan soframızı kurup, öğleden sonra da Allah kısmet ederse misafirlerimizi yolcu edip bugünkü anma programımızı bitireceğiz inşallah. Dünyanın her tarafına barış ve huzurun gelmesini her zaman temenni ederim. Bunu da sizlerin aracılığıyla her zaman dile getirmekteyim. Yanı istiyorum ki coğrafyamız her zaman güzelliklerle anılsın, böyle olaylarla anılmasın. Biz insanı yaşatalım ki insanlık yaşasın. Bu olguyla ve her zaman bu temennilerle dualarımızı etmişsizdir" ifadelerini kullandı. Etkinlik, duaların okunmasının ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATMAN’DA ALTERNATİF YOLLAR ARTIYOR
- 02KÖYLERE 24 YENİ NESİL EKOLOJİK DURAK
- 03DİJİTAL GEZGİNLER BATMAN’I KEŞFE GELİYOR
- 04İLUH’TA 2. ETAP 1. KISIM TAMAMLANDI
- 05Oymataş Gıda İhtisas OSB’de altyapı çalışmaları hızla sürüyor
- 0635 DAĞITIM NOKTASINDA 6 BİN 784 AİLE FAYDALANIYOR
- 07ÇAY MAHALLESİ’NDE ALTYAPI GÜÇLENDİRİLİYOR
- 0827 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
- 09HASANKEYF’TE KÖY YOLLARINDA ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI
- 10KAÇAK ET OPERASYONU: 42 BİN TL CEZA
- 11ZEYNEP ODUNCU’DAN “EK KAYNAK KİTAP” SORULARI
- 12Batman, TEKNOFEST’ten 4 ödülle döndü
- 13NASIROĞLU “BATMAN’DA İLMİK İLMİK YOL HARİTASI İŞLİYORUZ”
- 14BATMAN BAROSU TÜRKİYE ŞAMPİYONU
- 1555 HAFIZ BELGELERİNİ ALDI
Henüz Yorum yok