Tarihi Perpira’nın 9 ayağı onarıldı
Tarihi Perpira’nın 9 ayağı onarıldı
Batman Valisi Ekrem Canalp, Bıçakçı köyü sınırı Batman Çayı üzerinde 2 bin yıl önce inşa edilen 990 metre uzunluğundaki tarihi Perpira köprüsünde incelemelerde bulundu.
KÖPRÜNÜN 51 AYAĞI TESPİT EDİLDİ…
Batman’a 6 kilometre uzaklıktaki Bıçakçı köyünde Batman Çayı kıyılarını geçmek için Geç Roma/Erken Bizans döneminde inşa edilmiş ve Artuklular zamanında da onarım gören 2 bin yıllık tescilli bir antik köprü olan Perpıra Köprüsünü turizme kazandırmak için Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile restorasyon çalışması başlatıldı.

Yürütülen çalışmalar ile Jeoradar sondaj sistemiyle 51 ayağı tespit edilen 990 metre uzunluğundaki köprünün ilk etapta 10 ayağı üzengi seviyesinde tamamlanmış, Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu izniyle 9 ayağında onarım çalışmalarına başlanmış ve köprünün kalan ayaklarının da kum ve topraktan arındırılıp ilerleyen süreçte tamamının turizme kazandırılması hedeflendiği belirtildi. Köprüde incelemelerde bulunan Vali Canalp’e Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Mustafa Caner Culukar, Karayolları Bölge Müdür Yardımcıları Hasan Taş, Fatih Günaydın, Murat Altunç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Yazarlar
- 01ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 05Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 06Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 09ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 15Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 01Oðuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 02BATMAN’DA LEZZET ÞÖLENÝ BAÞLADI
- 03SASON ÇÝLEÐÝNDE SON HASAT BAÞLADI
- 04SANTEK KURULU TOPLANDI
- 05KAYYUM TARTIÞMALARI YENÝDEN GÜNDEMDE
- 06BATMAN’DA ASAYÝÞ OPERASYONU: 6 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
- 07BESO BAÞKANI ÇÝFTÇÝ OBJEKTÝF'Ý ZÝYARET ETTÝ
- 08AHMED-Ý HANÝ MESÝRE ALANI ARALIK AYINDA HÝZMETE AÇILIYOR
- 09BATMAN’DA ‘HALKIN ÝRADESÝ’ VURGUSU
- 10BATMAN’DAN ANKARA’YA BÝRLÝK ÇIKARMASI!
- 11KAPLAN, SEÇÝM STARTINI VERDÝ
- 12EÐÝTÝM VE YEREL YÖNETÝM ÝÞ BÝRLÝÐÝYLE OKULLARA ZÝYARET
- 13BELEDÝYE PERSONELÝNE DÝKSÝYON VE ETKÝLÝ ÝLETÝÞÝM EÐÝTÝMÝ
- 14VALÝ CANALP, KIZILAY HEYETÝNÝ KABUL ETTÝ
- 15BATÝÞ’ten Türkiye–Dubai Ýþ Birliði Forumu: Yeni Ticari Köprüler Kuruluyor




Henüz Yorum yok