BEKA*DER Kaldığı Yerden
Yakın bir zamanda TRT Kürdi ekranlarında yayınlanması beklenilen sunuculuğunu ve editörlüğünü Ferit Tunç’un yaptığı programın bu haftaki konuk Sivil Toplum Kuruluşu BEKA*DER oldu. Merkezi Batman’da bulunan BEKA*DER, sosyal sorumluluk projelerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Geçmiş yıllarda birçok sosyal projelerde yer alarak adını duyuran BEKA*DER, üyeleriyle birlikte tekrar faaliyete geçti. Faaliyete geçer geçmez örnek bir projeye imza atan dernek, soluğu Gercüş ilçesine bağlı Sileybine (Kömürcü) Köyünde aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Sileybine köyüne giden dernek üyeleri, sağlık taraması yaparken köy okulunda okuyan çocuklara da mont, bot, kazak ve pantolondan oluşan giyim yardımında bulundu.
“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ YİNE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”
Derneğin Başkan vekili Dr. Ayhan Alphan, İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle köyü küçük çaplı chek up’dan geçirip, okuldaki öğrencilere kişisel hijyen el yıkama ve ağız hijyeni eğitimleri verildi. Ayrıca dernek olarak okulun tüm çocuklarına giyecek hediyelerinde bulunduk. Hem çocuklar mutlu oldu hem de bizler. Dernek olarak geçmişte yaptığımız sosyal sorumluluklarımıza bir aradan sonra bugün itibariyle tekrar başlamış bulunmaktayız. Derneğimizin tüm üyeleriyle inanıyorum güzel Batman’ımız için geçmişte olduğu gibi yine güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
PAMUKÇU’DAN TEŞEKKÜR
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ise dernek üyelerine teşekkür ederek, “BEKA*DER Derneği, Sileybine köyünde İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle sağlık taraması yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Müdürlük olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldığımız için oldukça mutlu olduk. Derneğe üye olan doktorlarla ve İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren doktorlardan oluşan bir ekip Sileybine köyüne giderek orada bütün köy halkını sağlık taramasından geçirdiler. BEKA*DER Derneği’nin bu örnek sosyal sorumluluk projesinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 02BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 03EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 04ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 05RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 06KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 07Torbadan zehir çıktı!
- 08“Hasankeyf’i arkeolojik merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”
- 09KALDIRIMLAR GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 10Ramazan Öncesi Marketlere Sıkı Denetim
- 11BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 12 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 13SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 14İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 15BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR




Henüz Yorum yok