KUYUMCULUKTA YENİ DÖNEM
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem başlıyor
Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, kuyumculara yetki belgesi zorunluluğunun getirildiğini ifade etti.
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Kalkan, "Kuyum işletmelerinin 31 Aralık tarihine kadar yetki belgesi almaları gerekiyor." dedi.
Düzenlemeyle kuyumculuk faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasının, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasının ve kayıt dışılığın önlenmesinin amaçlandığını belirten Kalkan şunları söyledi:
“Bu düzenlemeyle kuyumculuk faaliyetlerinin adil rekabet koşulları altında yapılmasının ve sektörün daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir işleyişe kavuşturulmasının hedeflendiğini belirtebiliriz. Yetki belgesinin, kuyum ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden verilecektir.
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem başlıyor
.jpg)
Yetki belgesi için esnafımızdan sadece 3 adet belge (ktbs.ticaret.gov.tr adresinden) sisteme yüklemelerini istiyoruz. Ustalık belgesi (kendisinin belgesi yoksa şayet, yanında çalışana ait ustalık belgesi ise, tam zamanlı çalıştığına dair SGK döküm belgeleri) ve vergi borcu yoktur belgesi ile faaliyet belgesi (oda kayıt belgesi) zorunluluğu bulunmaktadır.”
İşletmelerde tespih ve perakende saat satışı serbest bir şekilde yapılabileceğini kaydeden Kalkan, “Yönetmelikle kuyum işletmesinin kuyum ticaretinin yanı sıra faaliyette bulunabileceği alanların belirlendiğine göre opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyasının perakende satış, bakım ve onarımı ile perakende saat satış, bakım ve onarımının bu faaliyetlere dahil edilmiştir. Kuyum işletmelerinde imitasyon (taklit veya gerçeğe benzetilerek yapılmış olan süs eşyası) ürünler bulundurulmayacak ve satılmayacaktır.
Bu sayede, hizmet kalitesinin artırılmasına ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesine katkı sağlanacağını ve sektörün mevzuata uygun faaliyet göstermeyen işletmelerden arındırılacağını belirtebiliriz.” söyledi.(İLKHA)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok