
“CAZİBELİ SU TEMİN SİSTEMİNE GEÇİYORUZ”
Batman’daki su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı amacıyla düzenlenen İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Ekrem Canalp başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri ile teknik uzmanlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ekrem Canalp, suyun, insan hayatının üç temel ihtiyacından biri olduğunu vurgulayarak “Suyun yönetilmesi kadar korunması da büyük önem taşımaktadır. Batman’da bütüncül bir su yönetimi anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.
“KÖYLERİN YARISI YERALTI SUYUNA BAĞIMLI”
Vali Canalp, Batman’da 293 köy bulunduğunu ve bu köylerin yaklaşık yarısının içme suyunu yeraltı sondajlarıyla temin ettiğini belirtti. İlçe ve belde belediyelerinin de büyük oranda yeraltı suyuna bağımlı olduğunu dile getiren Vali Canalp, bu durumun ciddi bir elektrik maliyeti oluşturduğuna dikkat çekerek “Batman’da su temini için yıllık yaklaşık 300 milyon TL’lik elektrik tüketimi söz konusu. Bu hem ekonomik hem de sürdürülebilirlik açısından büyük bir yük” dedi.
“CAZİBELİ SU TEMİN SİSTEMİNE GEÇİYORUZ”
Vali Canalp, bu maliyetin azaltılması ve suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla Silvan ve Garzan Barajlarını kapsayan iki büyük projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek “Silvan Barajı’ndan saniyede yaklaşık altı metreküp su temin edeceğiz. Bu suyu çelik borularla arıtma tesisine taşıyıp, tek merkezden tüm köy, belde, ilçe ve il merkezine dağıtacağız. Aynı şekilde Garzan Barajı çıkışında da bir arıtma tesisi kuracağız. Bu iki proje sayesinde Batman’ın nüfusunun %90’ına elektrik tüketmeden, doğal cazibeyle su temini mümkün hale gelecek” dedi.
Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür yardımcısı Mahir Özcan tarafından yürütülen su yönetimi politikaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden Uzman Burak Ekinci tarafından Su Verimliliği Yönetmeliği hakkında sunum gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Ekrem Canalp’ın yanı sıra; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan, Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Abdullah Muratoğlu, DSİ, İller Bankası, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları, Orman İşletme, Doğa Koruma ve Milli Parklar, OSB Müdürlüğü, Batman Belediyesi ile diğer ilgili kurumların yöneticileri ve uzman personeli katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok