
DEDAŞ’ın elektriğini kestiği köylüler konuştu
Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına izin vermeyen Batman’ın Yeniköy köyüne bağlı Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamadığı Cuma gününden bu yana mezranın elektriği DEDAŞ ekipleri tarafından kesilen köy sakinleri yaşadığı mağduriyeti İLKHA’ya anlattı.
Elektrikleri kesilmesinden dolayı depolardan su çekemediklerini belirten köy sakinleri, bununla birlikte temel ihtiyaçlar hariç geri kalan hiçbir ihtiyaçlarını gideremediklerini, ağır hastaların buzdolabında sakladıkları ilaçlarının, gıdaların bozulduğunu söyledi.
Elektriğe bağlı su kesintisinden dolayı her an salgın hastalığın baş göstermesinden duydukları endişeyi dile getiren köylüler, ayrıca tarımsal sulamada elektrik kullananların da mağdur edildiğini ifade etti. Cuma gününden bu yana mağdur olduklarını söyleyen köy sakinleri, elektriklerinin bir an önce bırakılmasını istediler.
"Elektrik olmadığı için diyaliz makinasını çalıştıramıyoruz"
DEDAŞ tarafından Cuma gününden beri elektriklerinin kesildiğini hatırlatan köy sakinlerinden İlhami Ağar, “Makineye bağlı diyaliz hastalarımız var. Elektrik olmadığı için bu makineler çalışmıyor. Çocuklarımız okula gidiyor ama hiçbir verim alamıyor, bilgisayarları kapalıdır. DEDAŞ Türkiye’de sadece gelip bizim köyümüzü mü seçti. Elektrik kesintisinden dolayı çok zorlanıyoruz. DEDAŞ bize bunu neden yapıyor, bizler elektrik paramızı ödeyen insanlarız. Köyümüzde bulunan hastaların ilaçları dolaplarda saklıdır, elektrik olmadığı için bu ilaçlar bozuluyor. Bu hastalar ölümle karşı karşıyadır.” dedi.
“40-50 yıl önceki ilkel şartlara döndük”
Elektrik kesintisinden dolayı büyük mağduriyetler yaşadıklarını söyleyen Fesih Tekin, “DEDAŞ 5 gündür elektriğimizi kesmiş durumdadır. Bu zamanda her şeyimiz elektriğe bağlıdır. Günlerdir karanlıktayız. 40-50 yıl önce babalarımız, dedelerimiz hangi ilkel şartlarda yaşıyordularsa, bizde şu anda aynı o şartları yaşıyoruz. Karanlık çöktü mü akşam dışarıya çıkamıyoruz. Camiye gidip namaz dahi kılamıyoruz. Elektriğe bağlı su kesintisinden dolayı abdest almakta dahi sıkıntı çekiyoruz. Okullarımızda su yok, bilgisayarlar çalışmıyor. Bizler elektriğimizin verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
“Hakkımızı sormayan milletvekillerimiz oy istemeye buraya gelmesinler”
Köy sakinlerinden Abdullah Bali ise kesintiye olan tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Günlerdir elektriğimiz yok. DEDAŞ sayaçları dışarıya vurmaya büyükşehirlerden başlasın. Çevre köylerin elektriği var, sadece bizimki yok. Bizim bu halimizi sormayan milletvekillerimiz bir daha bu köye gelmesin. Bizim hakkımızı sormadıkları için oy istemeye buraya gelmesinler. Bana kalsa seçim zamanında hiçbir milletvekilini köye sokmayız. Günlerdir elektriğimiz yok ve milletvekillerimiz neden bizi sormuyor. Kesintiden dolayı buzdolaplarımız, bulaşık makinelerimiz, dinamolarımız çalışıyor. Seralara su verilemiyor.”
Elektrik kesintisinden dolayı evde hiçbir işlerini yapamadıklarını söyleyen kadınlar da elektriklerinin bir an önce bırakılmasını istediler.
Öğrenciler mum ışığında ders çalışıyor
Elektrik kesintisinin bir diğer mağduru öğrenciler, okulda akıllı tahtaların çalışmadığını ve mum ışığında ders çalıştıklarını belirterek, yetkililerin bu sorunu gidermesini istediler.
Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz hafta DEDAŞ ekibi, elektrik yenileme çalışması kapsamında köye gitmiş, elektrik sayaçlarının direklere takılmasına tepki gösteren köy sakinleri, DEDAŞ çalışanlarını köyden çıkarıp yolu bir süreliğine trafiğe kapatmıştı. İki taraf arasında anlaşma sağlanamayınca DEDAŞ ekipleri Cuma gününden bu yana elektrikleri kesmiş durumda.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok