
Tek kişilik doğum salonları hizmet vermeye başladı
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, tek kişilik doğum salonlarının 5 yıldız konforunda 13 odadan oluşturulduğunu söyledi.
Pamukçu, “Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizde doğum yapan gebenin kendini rahat ve konforlu hissetmesi için mahremiyete dayalı, ev ortamı konforunda tek kişilik 13 doğum odası (TDL) oluşturulmuştur. Anne adaylarımız alanında uzman sağlık çalışanlarından her türlü destek ve yardımı birebir alarak huzurlu bir ortamda doğumunu gerçekleştirebilmekte ve uygun refakatçı seçebilmektedirler. Doğum sonrası en kısa sürede anne ve ailelerin doğan bebeklerini kucaklamaları, dokunmaları sağlanarak annelerin bebeklerini en kısa sürede emzirmesi sağlanmış oldu.” ifadelerini kullandı.
Doğum odaları hakkında bilgiler paylaşan Pamukçu, “Oluşturulan TDL odalarımızın her birinde fonksiyonlu hasta yatağı mevcut olup, her bebeğe özel radyan ısıtıcı, bebek beşikleri (bebek kordları) bulunmaktadır. Her odada bebek yıkama banyosu (evyeleri) ve her hastaya özel banyo ve wc olup, her hasta için özel tıbbi cihazlar mevcuttur. Odalarda televizyon, buzdolabı, duvar saati, termometre, egzersiz topu ve minderi, tutunma aparatları ve müzik sistemi bulunmaktadır. TDL odalarımızda doğum öncesi fiziksel ve duygusal desteği sağlamak için ebe ve refakatçi eşliğinde doğum hizmeti verilmektedir. Postpartum dönemde (doğum sonu dönem) refakatçi ve ziyaretçi desteği ile lohusalarımızın doğum sonu stresinin ve kaygısının azaltılması amaçlanmaktadır. TDL odalarımızda yatan her gebeye tecrübeli ve güler yüzlü ebelerimiz hizmet vermektedir. Doğum sonu dönemde lohusalarımıza lohusa şerbeti ikramı, bebeklere zıbın ve bebek battaniyesi hediye edilmektedir.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok