
İş ilanına yoğun başvuru
Batman'da İŞKUR'un, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak 690 kişi için, binlerce vatandaş başvurdu.
22 Eylül’e kadar devam edecek başvuruların ardından, başvurusu kabul edilen 690 kişi, TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik personeli olarak 10 Ekim’de işe başlayacak.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Batman İŞKUR Müdürlüğüne gelen yüzlerce vatandaş, iş başvurularını yapmaya başladı. İŞKUR önünde yaşanan izdiham ise, işsizlik oranını bir kez daha gözler önüne serdi.
İŞKUR bünyesinde çalışmak üzere kayıt yapmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, bu tür projelerin önemli olduğunu fakat işe alımdaki sayının çok düşük olduğunu belirterek duruma tepki gösterdiler.
Defalarca iş başvurusunda bulunmasına rağmen herhangi bir işe yerleşemediğini vurgulayan vatandaşlardan Hadi Gök, “6 seferdir İŞKUR’a başvurmama rağmen ismim çıkmadı. Evli ve 3 çocuk babasıyım. İnşaatlarda günübirlik çalışmaktayım. Çocuklarım için İŞKUR’a başvurdum ve buraya geldim. İnşallah bu sene ismim çıkar. Yalnız bu sene geçen seneye göre iş alımı sayısı çok düşüktür. Sayının az olması bizi üzüyor. Sayının artırılmasını istiyoruz.” dedi.
İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri ise, 22 Eylül’e kadar yapılacak iş başvurularının yaklaşık 10 bin kişiyi bulabileceğini belirttiler.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 02Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0319 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 04Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 05“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 06“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 07BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 08ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 09YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 10İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 11Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 12“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 13VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 14OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 15ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
Henüz Yorum yok