"KADINLARI DESTEKLİYORUZ"
Vali Canalp “Kadınları destekliyoruz”
Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) açılışı yapıldı.
Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Batman Valiliği koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde Petrolkent Mahallesi’nde Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı. Açılan merkezde kadınlara aşçılık, güzel sanatlar, pastacılık, el işi gibi farklı alanlarda eğitim verilerek, iş hayatına katılmaları desteklenecek.
“58 KURSİYER KENDİ İŞİNİ KURDU”
Kursa gelen kadınların kendi işlerini kurduklarını ifade eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Kadınlarımızı bir defa ekonomik hayatın içerisine çekmek için onlara ihtiyaç duydukları bilgi beceri ne gerekiyorsa kabiliyet kadınlarımıza bunları vermeye amaçlıyor. Siz öyle birkaç örnek vereyim. Bizim bu benzeri Ademlerimizden eğitim gören 65 kursiyerimiz güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandı. Neden? Çünkü burada o sanatlarla ilgili kendi becerilerini, kabiliyetlerini geliştirdiler ve güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandılar. Bir başkası, aşçılık ve pastacılık kurslarımız var. Ademlerin bünyesinde 58 kursiyerimiz kendi işini kurdu. Burada öğrenmiş olduğu aşçılıkla, pastacılıkla ilgili becerilerin kabiliyetlerini gitti kendi iş yerini kurmak suretiyle kendi işinin patronu olmayı başardı. Bir başkası 32 kursiyerimiz kendileri daha sonra buradan edinmiş oldukları bilgiyi, beceriyi, kabiliyeti, halk eğitimden almış oldukları sertifikalarla geliştirdiler ve kendileri 32 kurs yerimizden bizzat kendisi usta öğretici oldu ve kendileri gibi diğer kadınlarımıza da aynı becerileri, kabiliyetleri öğreten kişiler haline geldi. Bugün bu mahallemizde petrol kentimizde de açmış olduğumuz bu merkez önümüzdeki yıllar, 10 yıllar içerisinde binlerce, onbinlerce kadınımıza benzer nitelikteki kabiliyetleri, becerileri kazanacaktır. Biz Batman’da kadınların ekonomik hayatın içerisine girmelerini destekliyoruz. Bunu önceliyoruz” dedi.
Etiketler : #KADINLARI,#DESTEKLİYORUZ,
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 02MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 03ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 04Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 05UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 06Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 07Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 08EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 09Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 10Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 11Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 12TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 13BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 14Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 15Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret




Henüz Yorum yok