
İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI
İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) projeleri kapsamında Temmuz 2020'de başlayan ve Haziran 2023 yılında sona erecek olan 'TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Proje' mevcut durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Genç İstihdamın Teşviki Projesi Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Emin Karip, Şube Müdürleri Ahmet Çın, Emrullah Aslan proje kapsamında bulunan Batman Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Okul Müdürleri ile Ar-Ge Birimi Personelleri katıldı. Toplantıda 2020 yılında başlayan ve halen devam eden proje hakkında mevcut durum değerlendirmesi yapıldı.
HEDEF; 15-29 YAŞ ARASI İŞSİZ GENÇLER
Avrupa Birliğinin mali desteğiyle hazırlanan, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve yararlanıcısı DİKA olan "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi" Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki erişebilir istihdamı geliştirmeyi, çalışma koşullarını iyileştirmeyi, politika geliştirmeyi ve uygulamayı arttırmayı hedefliyor. Proje TRC3 Bölgesi'ndeki 15-29 yaş aralığındaki genç işsizleri, TRC3 Bölgesindeki üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencileri, işverenler/işveren temsilcilerini, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesindeki öğrenciler ile örgün eğitim sistemi dışında kalan grupları kapsıyor. Ayrıca projede eğitime katılacakların en az %25'inin genç kadınlardan oluşması yönünde bir kota belirlendi.
EĞİTİMİ ‘HEM’ VERECEK
Proje kapsamında mesleki becerilerinin iyileştirilmesi amacıyla gençlere yönelik dijital beceriler, temel iş bulma becerileri, girişimcilik becerileri, bakım ve onarım hizmetleri konularında eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimlerin bir kısmında, özellikle mesleki eğitimlerde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen eğitim modülleri kullanılacak ve eğitimler, il ve ilçelerdeki halk eğitim merkezleri iş birliğinde verilecektir. Bu bağlamda proje, halk eğitim merkezleriyle iş birliği içerisinde verilecek eğitimler sonunda dağıtılacak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek. Proje; mesleki eğitimlerin ve kariyer rehberliği hizmetlerinin sunulması için DİKA ile MEB ve İŞKUR'un yanı sıra illerdeki dört üniversite arasında iş birliği protokollerinin hazırlanmasında kolaylaştırıcı rol üstlenecek. Böylece proje uygulama süresi boyunca gerçekleştirilecek çalışmaların sürdürülebilirliğine destek olunacak ve sürdürülebilirlik temin edilecek ve söz konusu eğitim programlarının gelecekte aynı şekilde devam etmesi sağlanacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
1 Yorum
Samed
25 Ekim 2021