HUSUMETLİ AİLE BARIŞTIRILDI
Geçtiğimiz ay Siirt çevre yolunda yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonucu husumetli hale gelen iki aile verilen Barış yemeğiyle bir araya geldi.
Batman'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın ve DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu'nun katılımı ile husumetli iki aile barıştırıldı. Düzenlenen barış yemeğine, Barış Anneleri Meclisi, TJA (Özgür Kadın Hareketi) Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman il örgütleri ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA DER) yanı sıra iki aileden çok sayıda vatandaş katıldı. Barış yemeğinde konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Ailelere barış için teşekkür ederek, Kürtlerin birlik içinde yaşamaları, barışını inşa etmesi çok önemli, Barışı inşa eden kişi Kürtlerin geleceğine dair büyük bir hizmet yapmış olur. Bundan kaynaklı her iki ailenin barış talebi çok önemli” dedi. Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, barışın önemine değinerek, “Ailelerin barış için verdiği çaba çok önemli. Barışı inşa etmeleri kent halkı için çok önemli. Biz barış isteyen bir partiyiz. Halkımızın birlik içinde olması ve barış talebini biliyor ve yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Burada yüreği yanan iki aile barış talebinde bulunuyor.
Bize gelerek bu taleplerini dile getirdi. Kürtlerin birbirine düşman olmasına izin vermeyeceğiz. Halkımız arasındaki barış ve birliği sağlayıp, kazanımlarımıza sahip çıkalım, kazanımlarımıza kazanım ekleyelim” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 02“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 03ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 04Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 05YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 06504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 07ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 08Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 09KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 10Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 11KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 12ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 13KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 14HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 15KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE




Henüz Yorum yok