“AİLE HEKİMLERİ DOĞRUDAN TETKİK İSTEYEBİLECEK”
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat, 1 Ocak 2025 itibarıyla başlayacak olan dijital entegrasyon çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat “Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasında sağlanan dijital entegrasyon sayesinde aile hekimlerimiz artık INR, röntgen, mamografi ve yeni doğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan hastanelerden talep edebilecek” dedi.
Yeni sistemle birlikte, hastalar herhangi bir poliklinik kaydı yaptırmadan tetkiklerini çektirebilecek ve sonuçlar aile hekimlerinin ekranlarına doğrudan iletilecek. İl Müdürü Canpolat “Bu yenilik sayesinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşacak ve süreçler hızlanacak” diye ekledi.
HASTALAR İÇİN KOLAYLIK VE GÜVENLİK
Yeni uygulamanın detaylarını paylaşan İl Müdürü Canpolat “Hastalarımıza e-Nabız üzerinden benzersiz bir kod üretilecek. Tetkik istemleri sonrası herhangi bir muayene kaydı yapılmayacak ve gereksiz tekrarların önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.
Mamografi ve yeni doğan ultrasonografisi gibi işlemler için aile hekimleri randevu oluşturabilecek.
SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ
İl Müdürü Canpolat, Sağlıklı Hayat Merkezlerinin bu sistemin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Hastalarımız burada diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog gibi uzmanlardan danışmanlık hizmeti alabilecek. Ayrıca, sağlık hizmetleri dijital entegrasyonla daha koordineli hale gelecek” açıklamasında bulundu.
HİZMET SÜREKLİLİĞİ SAĞLANACAK
İl Müdürü Canpolat, il sağlık müdürlükleri, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin yeni sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak için entegrasyon süreçlerini düzenli olarak takip edeceğini belirterek “Batman halkımız için sağlık hizmetlerinde her zaman en iyisini hedefliyoruz. Bu yeni dönemle birlikte hizmet kalitemizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok