
ASKON "TEKSTİL EKMEK TEKNESİ GİBİ"
ASKON, Sektörel buluşmalar kapsamında Batman’ın lokomotifi konumunda bulunan tekstil sektörünü masaya yatırdı.
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON ) Batman Şubesi, sektörel buluşmalar kapsamında Batman’ın lokomotifi konumunda bulunan tekstil sektörünü masaya yatırdı.
Batman’da 32 bin insanın ekmek kapısı olan büyük ve küçük ölçekli tekstil sektörünün sorunları, talepleri ve ileriye dönük çalışmalar hakkında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.
ASKON’un ev sahipliğinde yapılan toplantıya İŞKUR Müdürü Besim Eviz, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve ASKON üyesi iş insanları geniş bir katılım sağladı.
ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, “Batman’ın lokomotif iş alanı olan tekstil sektöründe bugün 32 bin vatandaşımız çalışıyor. Bu sayı dolaylı olarak ilimizde tam 150 bin kişinin direkt olarak tekstilden ekmek yediğini gösteriyor. Bu yüzden tekstil sektörünü çok önemsiyoruz. Diğer sektörler de bizler için önemli ama ortada olan sayısal verilerin de gösterdiği gibi tekstil, Batman’ın adeta ekmek teknesi gibidir.
Ancak bilindiği üzere pandemi süreci ve döviz kurlarındaki yükselmeden dolayı sektör ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. İstişareler sonucunda, sorunları, talepleri ve gelecekte atılması gereken adımları bir rapor haline getirip, raporu genel merkezimize ve genel merkezimiz üzerinden de ilgili makamlara sunacağız” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok