ENERJİ LABORATUVARI İLE YAKIT ANALİZLERİ YAPILACAK
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında enerjide pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin çalışmaları için görüşmelerine devam eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ile görüştü.
Ziyarette üniversitenin projeleri ve enerji ile ilgili birçok başlıkta karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim Entegre bölgesel kalkınma yaklaşımı ve sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile uluslararası literatüre geçen ve marka değeri bulunan GAP Projesinin bölgemiz için önemine değinen Rektör Demir, enerjinin de ülkelerin kalkınmasında önemli girdiler arasında bulunduğuna dikkat çekti.
Batman Üniversitesinin enerjide ihtisaslaşan üniversite misyonuyla bu alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Prof. Dr. İdris Demir, enerji yönetimi yapmanın günümüz koşullarında kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Enerji verimliliğinin artırılmasının aynı zamanda ülkemizin ekonomisi üzerinde ağır bir yük olan enerji kaynaklarındaki dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.
“Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim”
Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak halk ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik “Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim” planladıklarını belirtti.
Rektör Demir: “Kurulacak Olan Enerji Laboratuvarı İle Yakıt Analizleri Yapmayı Planlıyoruz” Proje kapsamında kurulacak enerji laboratuvarı ile yakıt analizlerinin yapılmasını planladıklarını ve bu kapsamda bir laboratuvar kurulmasını düşündüklerini anlatan Rektör Demir, örnek sistem kurulumu ve altyapıya ilişkin detaylar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Projenin desteklenmesi ile Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü içerisinde bulunan ormanlık alanda halen geleneksel yöntemlerin yerine yapılacak olan otomatik sulama sistemi sayesinde hem daha etkin bir sulama yapılabileceğini hem de enerji tasarrufusağlanacağını açıkladı.
“Yapılabilecek iş birliklerine hazırız”
Batman Üniversitesinin projelerini ve bölgesel kalkınma hedeflerini yakından takip ettiklerini belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, yapılabilecek iş birliklerine hazır olduklarını dile getirerek Rektör Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.
Rektör Demir, gerçekleşen ziyarette Başkan Açıkgöz'e Batman Üniversitesinin "Batman Vizyon- 2030 Arama Konferansı" kitabını takdim etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok