İHD'DEN 603. EYLEM
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerinin 603’üncü haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
1993 yılında 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbeti soruldu. Basın açıklamasını İHD Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi okudu. Elçi, “Bizler; yakınlarımızı, yakınlarımızın kemiklerini, o kemiklerle birlikte yok edilen adaleti ve adaletin ulaşıp yargılamadığı failleri arıyoruz. Kamuya açık şiddetsiz eylemle, hem gözaltında kaybedilen/öldürülen insanların hikâyelerini gündemde tutuyor, onların yokluğa karışmalarını, unutulmalarını engelliyoruz; hem de politik bir kötülüğü görünür kılmanın mücadelesini sürdürüyoruz. Bizler; çoğu hala resmi kayıtlarda yaşıyor görünen çocuklarımızın, eşlerimizin, kardeşlerimizin akıbetini öğrenmek için adalet istiyoruz; ölülerimizin yasını tutabilmek için, onları insan onuruna yakışır bir şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz. Devlet adına suç işleyen mensuplarının suç işledikleri için yargı önüne çıkarılması, kayıpların akıbetinin açıklanması ve ailelerden özür dilenmesi kayıp yakınlarının acılarını bir nebzede olsa hafifletecektir.
Bu hafta 21 Ekim 1993 yılında henüz 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbetini sormak için toplandık. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 02Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 03BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 04BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 05KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 07PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 08PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 09KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 101,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 11BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 12Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 131955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 14FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 15ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI




Henüz Yorum yok