Tatbikat gerçeği aratmadı
Dün Saat 14.30’da TP Batman Bölge Müdürlüğü binasında TP, AFAD, UMKE Batman Belediyesine ait İtfaiye ekipleri ve 112 Acil servisin iş birliğiyle nefes kesen yangın tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Batman Valisi Azmi Çelik, TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Kamu kurum müdürleri TP personelleri ve öğrenciler katıldı. Batman Bölge Müdürlüğü binasında yaklaşık 180 çalışan personel yapılan yangın ve Deprem tatbikatında senaryo gereği yangın sireni çalmaya başladı. Yapılan tatbikat sonucunda 180 personel, itfaiye ekipleri tarafından kısa süre içerisinde binadan tahliye edilerek güvenli alana çıkarıldı.
TP, AFAD, UMKE ve diğer ekipler ise yangın sonrası bazı katlarda yaralanan ve yoğun duman nedeniyle merdivenleri kullanamayarak mahsur kalan bazı personel bulunduğu katın penceresine çıkartılarak itfaiyenin açtığı hava yastığına atlayarak kurtarılırken bazı personel ise yangın merdivenleriyle bir kısım ise Libaretör halatlarıyla binanın dış cephesinden kurtarıldı. Gerçeğini aratmayan görüntülere sahne olan tatbikat, güvenli bir şekilde yangın bölgesinden tahliyesi sağlanan personel, Bölge Binası önünde bekleyen ambulanslarla hastane acil servisi bölümüne taşınarak tedavi altına alınmasıyla yapılan tatbikat sona erdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Bakır, “TP bünyesinde bulunan Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir tatbikat gerçekleştirdik tatbikatta yangın, arama kurtarma, tahliye ve ilk yardım çalışmalarını yaptık. Bu tatbikatın temel amacı ise vatandaşların bir nebze olsa bir farkındalık yaratmak ve olası bir doğal afette vatandaşın bilinçlenmesi,”dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 02Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 03KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 04EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 05Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 06ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ
- 07BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 08EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 09BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 10DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 11E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 12MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 13BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 14Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 15KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok