ODUNCU, YANGIN TEDBİRLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarına girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri sordu.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, özellikle Kürt kentlerindeki yangınlara ilişkin ihmalleri ve müdahale yetersizliklerini anımsatarak, Tarım ve Orman Bakanı’ndan 10 kritik soruya yanıt istedi.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarının girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri ve yangınlara müdahale konusundaki bölgesel eşitsizliği Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Oduncu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sundu. Önergede, özellikle Kürt kentlerinde yoğun yaşadığı bölgelerde yangınlara müdahale konusunda geçmiş dönemde gündeme gelen ihmaller de hatırlatıldı.
“MÜDAHALE YETERSİZLİĞİ BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ALGISINI GÜÇLENDİRDİ”
Milletvekili Oduncu, Türkiye’de yaz aylarında sıklaşan yangınların sadece çevresel yıkıma yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal mağduriyetleri de derinleştirdiğini belirtti. Yangınlara müdahalede yaşanan yetersizlikler ve sonrasında yaşanan destek eksikliklerinin özellikle bazı bölgelerde bölgesel eşitsizlik algısını güçlendirdiğini ifade etti.
Kamuoyunun sıklıkla dile getirdiği şikâyetlere dikkat çeken Milletvekili Oduncu, Kürt kentlerinde yangınlara geç müdahale edildiği, havadan müdahale araçlarının gönderilmediği, yeterli araç ve personelin bulunmadığı, ayrıca afet sonrası desteklerin ya geciktiği ya da yeterli düzeyde sağlanmadığı yönündeki iddiaların ciddiyetle incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok