
TMMOB’DAN ‘PROJE’ AÇIKLAMASI
TMMOB’DAN ‘PROJE’ AÇIKLAMASI
TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu, Belediye’nin kamuoyuna duyurduğu Atatürk parkı projesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.
TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu, Belediye’nin kamuoyuna duyurduğu Atatürk parkı projesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Açıklamada özetle şöyle denildi; “Batman TMMOB olarak kentimizle ilgili söz söyleme ve halkımızı bilgilendirme sorumluluğumuz gereği Batman Belediyesi mevcut yönetiminin halktan ve kent bileşenlerinin katılımcı ruhundan uzak bir şekilde üstenci, tek elden projelerle kent estetiği ve peyzajı alanlarında çalışmalar yaptığı gözlemlenmiştir. Basına yansıyan son projelerden biri de Atatürk Parkında yapılması planlanan yeni düzenlemedir. Bu projeye göre daha önce Atatürk Parkına dahil edileceği söylenen Karakol yerleşkesi ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinin izdüşümü olan yaklaşık 4500 metrekarelik kısım yeşil alana dahil edilmeyecektir. Atatürk Parkı gibi kentin ortasında adeta bir vaha gibi duran bir alanın yeşil alan olarak daha da genişletilmesi beklenirken; altta kapalı otopark olarak düşünülen alanın yaklaşık 4000 metrekare yer işgal edeceği ve bu yeraltı otoparkı üzerine herhangi bir ağaç dikimi gerçekleşemeyeceği düşünüldüğünde yapılmak istenen projenin sağlıklı sonuçlar doğurmayacağı açıktır.
Bu bağlamda mevcut lojmanların ve yapıların yıkılıp Atatürk Parkı yeşil alanını daha da genişletecek projelerin yapılmasının daha doğru bir uygulama olacağı kanaatindeyiz.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
- 02BATMAN’DAN SİİRT’E PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
- 03Hasankeyf Gençlik Kampı ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı
- 04Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 05Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 06Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 07BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 08Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 09Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 10OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 11FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 12Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 13Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 14Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 15Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
Henüz Yorum yok