BATÜ, UI GREENMETRIC’TE İLK 1000’DE YER ALDI
BATÜ, UI GREENMETRIC’TE İLK 1000’DE YER ALDI
Uluslararası bir derecelendirme kuruluşu olan UI GreenMetric tarafından yayımlanan 2023 yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre, Batman Üniversitesi, GreenMetric sıralamasında dünya genelinde 4275 toplam puanla 902. sırada yer alarak, bu başarıyı elde eden 93 Türk üniversitesinden biri oldu.

Dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerin sürdürülebilirlik, çevre bilinci ve yeşil kampüs alanlarındaki performanslarının değerlendirildiği bu sıralamada, Türkiye’den 6 üniversite ilk 100’e, toplamda 93 üniversite ise ilk 1000’e girme başarısı gösterdi. Türkiye genelinde üniversite arazilerinin ortalama %37’sinin yeşil alandan oluştuğu belirtilirken, Batman Üniversitesinin bu başarıya ulaşmasında, kampüs alanı yeşillendirme çalışmaları, sürdürülebilir enerji kullanımı ve çevre dostu kampüs uygulamalarının etkili oldu.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayan projeleriyle topluma öncülük ettiğini ifade ederek “Üniversitelerimizin daha yeşil, daha verimli ve daha fazla sosyal sorumluluk üstlenen kampüslere sahip olması öncelikli hedeflerimizden biridir” açıklamasında bulundu.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise ‘Daha Yeşil Bir Kampüs’ projesiyle Üniversitenin önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara tırmanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 02VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 03İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 04CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 05BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 067 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 07“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 08POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 09UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 10Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 11BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 12Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 13HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 14"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 15KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok