Batman’da husumetli aileler barıştırıldı
Batman’ın Sason ilçesinde Çelik ve Öter aileleri arasında, trafik kazası sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, kanaat önderleri ile devlet yetkililerinin araya girmesiyle barışla neticelendi.
Çelik ve Öter aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için bölgedeki bazı kanaat önderleri ile Sason Kaymakamı Tekin Dündar ve bazı yetkililer girişimlerde bulundu. Girişimlerin sonuç vermesiyle her iki ailenin önde gelenleri barışmayı kabul etti. Bunun üzerine ilçede bir barış yemeği verilerek merasim düzenlendi.
Yapılan merasime Kaymakam Tekin Dündar, Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, İlçe Emniyet Amiri Kemal Avcı ve ilçe kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanan merasimde dualar edildi. Ardından Çelik ve Öter ailelerinin fertleri birbirleriyle helalleşti.
Barış merasiminde bir konuşma yapan Kaymakam Tekin Dündar, yaşanan trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.
Vefat eden vatandaşı geri getirmenin bir daha mümkün olmadığını söyleyen Dündar, şöyle konuştu: "Ancak bu hadiseyi başka tatsızlıklara vesile kılmamak da her iki ailemizin ve topyekûn bizlerin elindedir. Bugün de bu olumlu iradeyi beyan etmek ve karşılıklı helalleşmek üzere burada toplandık. Bu olayın sadece bir kaza olduğunun bilincinde olup, bu helalleşme iradesini gösteren her iki ailemize ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca buna vesile olan tüm ailelerimize, aile büyüklerine, değerli kanaat önderlerine ve emeği geçen herkese de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, inşallah böyle elim olayların bir daha yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0267 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 03GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 0418 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 05BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 06TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 07ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 08BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 09BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 10ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 11TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 12BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 13MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 14SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 15“KADIN VARSA GÜÇ VAR”




Henüz Yorum yok