
BESOB'TAN YÜKSEK FATURALARA TEPKİ
BESOB Başkanı Kaplan "Esnaf Kepenk Kapatma Sınırında"
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, ödemelerini yapmakta zorlanan bir çok esnaf ve sanatkarın işyerini kapatmak durumu ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
BESOB Başkanı SalihKaplan, “Yaklaşık 1,5 yıldır yaşadığımız pandemi sürecinde ayakta kalabilme mücadelesini veren esnaf ve sanatkarların son döneminde elektrik faturalarındaki artış adeta şok etkisi yaratmıştır. En zor süreçlerde bile vergisini ödeyen ve sağlamış olduğu istihdam alanları ile ülke ekonomisine ve işsizlik ile mücadele seferberliğine en önemli katkıyı veren kesim esnaf ve sanatkarlar kesimi olduğu unutulmamalıdır. Salgınla mücadele kapsamında alınan bütün kamusal tedbirlerde direk olarak etkilenen ve ciddi gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarların, ticaretten kaynaklı ödemeleri yapmakta zorlandığı bir dönemde, gider maliyetlerinin orantısız bir şekilde artmasından dolayı zor durumda kalmıştır.
Ödemelerini yapmakta zorlanan bir çok esnaf ve sanatkar işyerini kapatmak durumu ile karşı karşıya kalmıştır. Kapanacak her işletmenin ülke ekonomisinin hanesine eksi işsizlik hanesine artı olarak yazılacağı gerçeğinin göz ardı edilmemelidir. Bu anlamda başta DEDAŞ olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızın, esnaf ve sanatkarlara böyle bir bakış açısı ile yaklaşım göstererek destek vermeleri gerekir. Özellikle yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan elektriğin temel bir hak olduğu gözeterek elektrik fiyatlarında indirime gidilmelidir. Ayrıca pandemi döneminde esnafın durumu da dikkate alınarak ticarethane-mesken fiyatlandırılması ayrımı terk edilmelidir. dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok