ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
Batman İl Özel İdaresi, kırsalda yaşam kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
2025 yılı yatırım programı kapsamında Beşiri’ye bağlı Eskihamur köyü Çamlıtepe mezrasında başlatılan yol yapım çalışmaları, bölge halkına büyük bir dönüşümün kapısını aralıyor.
Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki yol, günümüz ulaşım standartlarına uygun olarak tamamen yenileniyor. İlk aşamada yolun altyapısı güçlendirilerek Plent-Miks Temel (PMT) serimi gerçekleştirildi. Bu uygulamanın ardından, sürüş konforu ve yol dayanıklılığını üst seviyeye taşıyan Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplama çalışmaları başarıyla tamamlandı.
Yapılan çalışmalarda; yalnızca asfaltlama değil, yol güvenliği ve uzun ömürlülüğü de projede öncelikli olarak ele alındı. Yol güzergâhında su tahliyesini sağlamak, erozyonu önlemek ve yapısal sağlamlığı korumak amacıyla çeşitli sanat yapıları inşa edildi. Bu kapsamda büz döşemeleri, menfezler ve eğim düzenlemeleri de titizlikle projeye entegre edildi.
Eskihamur Köyü Çamlıtepe mezrasındaki bu yatırım, özellikle öğrenciler, çiftçiler ve günlük işlerini şehir merkezinde takip eden vatandaşlar için ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak. Kış aylarında çamur ve bozulmalar nedeniyle sık sık yaşanan mağduriyetler artık sona erecek; yerini daha güvenli, hızlı ve konforlu bir ulaşıma bırakacak.
Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, sadece Beşiri değil, Batman’ın tüm ilçelerinde yol kalitesini artırmak amacıyla kararlı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak “Her vatandaşımızın hak ettiği güvenli ulaşım altyapısını oluşturmak için gece gündüz demeden sahadayız” ifadesini kullanarak, bu tür projelerle kırsal yaşamın cazibesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Kırsal kalkınma vizyonunun bir parçası olan bu tür yatırımlar, sadece yol yapmakla sınırlı kalmıyor; aynı zamanda eğitim, sağlık, tarım ve sosyal hayatın da gelişmesine katkı sunuyor.
Eskihamur Köyü Çamlıtepe Mezrasında başlayan bu dönüşüm, Batman kırsalında yeni bir kalkınma hamlesinin habercisi olarak görülüyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok