
“Kayyum hazırlığı önceden yapılmış”
“Kayyum hazırlığı önceden yapılmış”
İktidarın çok önceden kayyum atama hazırlığını yaptığını belirten DEM Parti milletvekili M. Rüştü Tiryaki, “Meselenin Gülistan başkanın yaptıklarıyla, belediye yönetimindeki arkadaşlarımızın yaptıklarıyla alakası yok” dedi.
.jpg)
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptığı basın toplantısında kayyum atamalarının yanı sıra 17 Kasım’da Batman’da yapılacak miting ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıya DEM Parti Batman Milletvekili M. Rüştü Tiryaki, DEM Parti Batman İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve M. Mesut Tekik, görevden uzaklaştırılan belediye eş başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık katıldı. İktidarın çok önceden kayyum atama hazırlığını yaptığını belirten milletvekili M. Rüştü Tiryaki, “Meselenin Gülistan başkanın yaptıklarıyla, belediye yönetimindeki arkadaşlarımızın yaptıklarıyla alakası yok. Bu arada Gülistan ve Yeşil başkanımıza görevden uzaklaştırıldıklarına dair bir tebligat yapılmış değil. Bugün 11. gün ve halen resmi olarak görevden uzaklaştırıldıklarına dair bir tebligat yok. Yine aynı gün 4 Kasım tarihinde Valilikçe bir karar yayınlandı. Bu kararda Batman’daki her tür eylem, etkinlik, toplantı, yürüyüş, bildiri dağıtma, açlık grevi dahil her şeyi yasaklamış. Şaka değil, yani Vali Batman’da açlık grevini bile yasaklamış” dedi.
KORKMAZ’DAN MİTİNGE DAVET
.jpg)
17 Kasım’da Batman’da Demokrasi ve Özgürlük mitingini düzenleyeceklerini ifade eden DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, “Bu bölge mitingi, bu kayyum gaspına karşı, irade gaspına karşı, halkın seçme ve seçilme hakkının yok edildiği bir süreçte, Batman’da böyle bir mitingi düzenliyoruz. Bütün demokratik kurumların, içerisinde yer aldığı, siyasi partilerimizin yer aldığı bir miting tertipliyoruz. 17 Kasım Pazar günü saat 13.00’da Basın kavşağında miting düzenliyoruz. Batman’ın bütün sokaklarında, mahallelerinde, merkez köylerde, ilçelerde, beldelerde, bütün halkımıza ulaşmak için kapı kapı dolaşarak çalışmamızı yürütüyoruz. Tüm Batman halkını bu mitinge davet ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 02Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 03BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 04ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 058 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 06HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 07TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 08HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 09BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 10BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 11VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 12HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 13PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 14BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 15Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
Henüz Yorum yok