Eskiyen 185 elektrik direği kaldırıldı
Güneydoğu’da modern şehirler Dicle Elektrik Dağıtım ile kuruluyor. Bölge illerinden Batman’da havai hatların yeraltına alınması ve eski elektrik direklerinin kaldırılarak yerlerine modern direklerin dikilmesi ile modern bir görünüme kavuştu. Dicle Elektrik Dağıtım, bu amaçla sadece Batman’ın Gültepe mahallesine 3.1milyon liralık yatırım yaptı.
ESKİYEN 185 ELEKTRİK DİREĞİ KALDIRILDI
Kentin gelişen mahallelerinden Gültepe’de Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yaklaşık 2 aydan bu yana yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Mahallede görüntü kirliliğinin yanı sıra arızalara olanak sağlayan havai elektrik hatları, yeraltına alındı. Bölge Hastanesi, Eflatun caddesi ve Ömer Hayyam caddesi arasında kalan bölge ile Yeni Sanayi Sitesi civarındaki 185 eski direk kaldırılırken, buralara 10 adet beton köşk trafo binası yapıldı.Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, Gültepe’deki vizyon çalışması için yapılan yatırım miktarının 3.1 milyon lira olduğunu bildirdi.
ENERJİ KALİTESİ ARTTI, GÖRÜNTU DEĞİŞTİ
Gültepe mahallesinde 13 kilometrelik bir alanda çalışma gerçekleştirdiklerini de ifade eden Altunç, ‘’Burada bulunan alçak ve orta gerilim havai enerji hatlarını tamamen yeraltına aldık. Bu sayede müşterilerimizin enerji talepleri daha güvenli şekilde karşılanıyor. Bu sayede enerji kalitesi arttırılırken, görüntü kirliliği de sona ermiş oldu.‘’ dedi. Havai hatlarda iletkenlerin değişik sebeplerle sarkarak bir birine teması ile yaşanan arızalar ve buna bağlı elektrik kesintilerinin artık yaşanmayacağını da ifade eden Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, ‘’Mahallede eskiyen aydınlatma direkleri, daha estetik görünüme sahip olanlar ile değiştirildi. Gültepe’de hayata geçirdiğimiz bu güzel projenin, Batman geneline yayılması için çalışmalarımız sürüyor. Batman’ın daha modern ve yaşanır bir kent olması için Dicle Elektrik Dağıtım, üzerine düşeni yapıyor ve yapacaktır.’’ diye konuştu.
‘30 YILLIK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, Gültepe mahallesinde 2 aydan bu yana süren çalışmalar sırasında yoğun efor harcayan ekiplerin yanı sıra çalışmalar sırasında kendilerine kolaylık sağlayan belediye yetkilileri ile vatandaşlara teşekkür etti.
Modern bir Batman yaratılması için şirket olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini de kaydeden İl Müdürü Faruk İşlek, “Batman’ın enerji konusundaki sıkıntılarına vakıfız. 30 yıllık dönemde biriken sorunların çözümü için çalışıyoruz. İşimiz kolay değil, ama gerçekleştireceğimiz yatırımlar ile Batman, kısa sürede enerji sorunu olmayan kentler arasında ilk sıralara yükselecektir. Bu konuda azimli ve karalıyız.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 02İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 03MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 04YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 05KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 07KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 08HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 09BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 10BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 11GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET
- 12AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 13BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR
- 14LEYLA KASIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 15BATMAN’IN TALEPLERİ BAKAN BAYRAKTAR’A İLETİLDİ




Henüz Yorum yok