
KUAFÖRLERİN 1 GÜN İZİN İSTİŞARESİ
KUAFÖRLERİN BİR GÜN KAPANMA GÖRÜŞMESİ
Toplumun farklı kesimleri ile Vali konağında bir araya gelen Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, ilimizde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonları işletmeciliği yapan esnafı kahvaltı programında ağırladı.
Ticaret Bakanlığı’nın, ülke genelinde 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya koyacağı, tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararına istinaden; söz konusu esnaf ile kahvaltıda bir araya gelen Vali Canalp, esnaf ile kendileri için hangi günün daha uygun alacağı yönünde görüş alışverişinde bulundu.
GÜNÜ MESLEK ERBABI BELİRLEYECEK
Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Vali Canalp, “Ticaret Bakanlığımız Türkiye’de her esnafın haftada en bir gün dinlenmesi konusunda bir karar aldı. Bununla birlikte hem hizmetten faydalanan insanlar hem de hizmeti sunan esnaf hayatlarını rahat, huzurlu ve organize bir şekilde devam ettirebilme imkanına kavuşmuş olacaklar. Ancak bakanlık bu konuda bir gün belirlemedi, günün belirlenmesi konusunu Valilikler bünyesinde gerekli olan istişareler meslek mensupları ile beraber yapılsın ve yapılan istişareler neticesinde meslek mensuplarımızın beklentilerini karşılayacak gün hangisi ise o gün olarak karar verilsin. Bu çerçevede bugün ki davetimizin asıl sebebi bu konu ile ilgili sizlerin düşüncelerini almaktır. Haftanın bir günü tüm bu meslekler için olabilir veya ayrı ayrı günler belirlenebilir. Bunun için de sizin fikirleriniz bizim için önemlidir” diye konuştu.
FİKİRLER TEK TEK ALINDI
İşletmelerin iş hacimlerinin haftanın farklı günlerinde yoğunlaşabileceği, tüketici tercih ve davranış kalıplarında farklılıklar olabileceği göz önünde bulundurularak berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapatılacağı hususunun değerlendirildiği toplantıda, esnaf tek tek söz alarak hangi günün uygun olacağı konusunda fikirlerini beyan etti. Kahvaltı programına; Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi ve Batman Belediyesi Zabıta Müdürü Muharrem Kara katıldı.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok