KOZLUK DOMATESİ TESCİLLENDİ
Batman’ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından ‘Kozluk Domatesi ’ne 7 Aralık 2023 tarihinde tescil belgesi verildi. Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi ve domates üretiminin yapıldığı köy muhtarlarıyla birlikte Valimiz Ekrem Canalp’i ziyaret ederek, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan coğrafi işaret belgesini takdim etti. Valilik toplantı salonundan Kaymakam Güngör ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Vali Canalp, tescil belgesinin Batman’a hayırlı olması temennisinde bulunarak, kendilerine teşekkür eti. Vali Canalp, “Kozluk ilçemizin domatesi coğrafi tescili bugün itibariyle almıştır. Domatesimizin karakteristik özelliklerine baktığımız zaman; görüntüsü ve kabuğunun inceliği içerisindeki aroması, lezzeti bir tadı var. Raf ömrü nispeten kısadır. Bu şekildeki yerel ürünlerimizi bizim nihai amacımız bir tarafında Kozluk’ta yapmış olduğumuz festival örneğindeki gibi bu ürünlerimizin daha çok tanıtılması ve daha çok satılmasını sağlamak. Ama bunların çok daha ötesinde Batman’da biz şu anda Oymataş köyümüzde Gıda İhtisas OSB projesi yürütüyoruz. Bu Gıda İhtisas OSB‘yi yaptığımız zaman aynen buradaki Kozluk domatesinde olduğu gibi Batman’da üretilmiş olan bütün tarımsal ürünler ve hayvansal ürünlerin yanı sıra bölgede üretilen hayvansal ve tarımsal ürünlerin tamamı nihai ürün haline getirilecek. Dolayısıyla da raflardaki yerlerini kendimiz ürettiğimiz ürünlerle sağlayacağız. Bu yerelde Kozluk olarak başladı. İlerleyen dönemde Batman olarak devam eder. İç piyasaya Türkiye’nin her tarafındaki marketlere ulaşır.
Bir kez daha söylüyorum Gıda İhtisas OSB’yi bitirdiğimiz zaman artık, bizim Batman’ın uluslararası piyasada da marketlerde de bu şekildeki ürünlerimizi pazarlama imkanına kavuşacağız” dedi. Öte yandan Batman’ın coğrafi işarete sahip Batman Şamböreği, Sason Çileği, Gercüş Mezrune Üzümü’nden sonra Kozluk Domatesi kentin coğrafi işarete sahip 4’üncü ürünü oldu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0115 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 02RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 03ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 04VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 05RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0650 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 07“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 08RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 09ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 10VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 11KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 12BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 13BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 14MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 15BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU




Henüz Yorum yok