ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
Batman’da arıcılığı geliştirmek ve varroa parazitiyle mücadeleyi güçlendirmek amacıyla ‘Arı Hastalıkları ile Mücadele Projesi’ kapsamında 100 arıcıya oksalik asit buharlaştırma cihazı dağıtıldı.
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Tarım Müdürü Necdet Tuncer, arıcılar ve üreticiler yer aldı. Arıcı Eyyüp Aydın, cihaz sayesinde varroa ile daha sağlıklı ve etkili bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti ve destek verenlere teşekkür etti.
15 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI
İl Tarım Müdürü Necdet Tuncer, Batman’da 789 arıcı ve 75 bin kovanla yılda yaklaşık 300 ton bal üretildiğini belirterek “Son üç yılda arıcılığa 15 milyon TL’nin üzerinde destek verdik. Bu sayede sektörde yüzde 30 ilerleme kaydettik” dedi. Oksalik asit buharlaştırma yönteminin varroa akarına karşı kalıcı ve kalıntısız çözüm sunduğunu vurguladı.

VALİ CANALP “AMACIMIZ KALİTEYİ KORUMAK VE VERİMİ ARTIRMAK”
Vali Canalp, Batman balının Türkiye’nin en kaliteli ballarından biri olduğunu ifade ederek “Kaliteyi korumalı ve kimyasal yöntemler yerine doğal mücadele ile verimi artırmalıyız” dedi. Arıcıların yalnızca bal değil, arı sütü, polen, propolis ve arı ekmeği gibi ürünleri de üretmesi gerektiğini söyledi. Tören sonunda çiftçilere yüzde 70 hibeli oksalik asit buharlaştırma cihazları ve oksalik asit dağıtıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok