
“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
Tilmerç mahallesinde yapımı süren bir inşaatta incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, yeni imar planı dahilinde yapılacak binalarda 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.
BİNALARDA 14 KURALI…
Kentte yapılacak olan imar planı ve inşaatlarda uygulanan 14 yeni şartın uygulanmaya başlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Batmanlıların daha güvenli binalarda yaşayacaklarını belirten Vali Canalp, “Binaların yapımında 14 kuraldan herhangi bir şekilde, herhangi bir belediye yönetimi, kim olursa olsun, taviz verdiği anda bütün Batmanlılar onlara mutlaka hesap sorsun. Bizim yeni imar planı dahilinde yapmış olduğumuz binaların hepsinde zemin + 5 kattır. 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Eski imarda olan yerler var, eski imardakiler geçerliliğini maalesef ki devam ettiriyor” dedi.
“İNSANLAR GÜVENLİ BİNALARDA YAŞAMAK İSTİYOR”
Hasankeyf yol güzergahında daha önce inşaatlara verilen 10 katın, 7’e düşürüldüğüne dikkat çeken Vali Canalp, şunları kaydetti: “Biz Hasankeyf yolunda yeni imar uygulaması yaptık ve itiraz gelmedi. Deprem sonrası o güzergahta oturan birçok vatandaş, kat sayısının düşürülmesi için bize başvurdu. Biz de kat sayısını 7 kata düşürdük. İnsanlar da artık yüksek katlı binalarda değil, güvenli binalarda yaşamak istiyor.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok