Hasankeyf kalesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
Hasankeyf kalesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
Vali Ekrem Canalp, Ilısu Barajı gölü sonrası Hasankeyf kalesi ve Şaab Vadisi’nin yeniden turizme açılması için yürütülen aydınlatma, peyzaj, restorasyon, gezi güzergahları ve kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemeler sırasında Vali Canalp’e; Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, DSİ 16. Bölge Müdürü Cihan Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ve çalışma yürüten firmaların yetkilileri eşlik etti. Toplam 3 bine yakın mağaranın yer aldığı Hasankeyf Kalesinde (Yukarı Şehir) incelemelerde bulunan Vali Canalp, 1. etap gezi güzergahındaki, Ulucami, Yusuf Ağa Konağı,
Büyük Saray, Arkeolojik Kazı Alanlarını ve 2. 3. etap gezi güzergahlarını gezerek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Hasankeyf Kalesinde 2. ve 3. Etap Gezi Güzergahları, Hasankeyf Yukarı şehir Aydınlatma Projesi, Hasankeyf Büyük Saray Kuzey Duvarının Restorasyonu ve Hasankeyf Yukarı Şehir Arkeolojik Kazılarının son durumu ve diğer alanların turizme kazandırılması ile ilgili yürütülecek çalışmalar konusunda yetkililerle görüş alışverişinde bulundu. DSİ 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Bölge Müdürü Cihan Aksoy, Ilısu Barajı göl alanından etkilenmeyen Hasankeyf Yukarı Şehir, yeniden düzenlenerek adeta bir açık hava müzesi haline getirildiğini belirterek, “Bu kapsamda Hasankeyf Yukarı Antik Kentinde bulunan Ulu Camii, Osmanlı Mescidi, Büyük Saray, Büyük Türbe, İç Kale Mezarlığı, Köşk ve yüzlerce yaşam dokusunun yer aldığı iç kale bölgesi, darphane kayalığı ve diğer falezlere temel teşkil eden kayalar güçlendirilerek yukarı şehir ve darphane bölgesinin stabilitesi sağlandığını, yapılan çalışmalar ile tehlike teşkil eden kayalar kontrollü olarak düşürüldüğünü ve yapıların çevresine dolgu imalatı yapılarak Yukarı Hasankeyf koruma altına alındığını ifade etti.
Yukarı Hasankeyf’te Dicle ve Şaab Vadisi birleşiminde bulunan ve 1329 yılında Eyyubiler döneminde inşa edilen Küçük Saray’ın, baraj suyundan etkilenmemesi için tarihi yapı mevcut konumunda 6 metre yükseltildiğini ifade eden Aksoy, böylelikle Küçük Saray hem baraj suyundan korundu hem de daha görünür bir hale getirildiğini belirtti. Arkeopark bölgesinde 420 dönüm, Şaab vadisi bölgesinde ise 43 dönüm alanda ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandığını belirten Aksoy, yapılan peyzaj çalışmaları ile Hasankeyf yeniden yeşil bir görüntüye kavuştuğunu açıkladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 02BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 03ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 04TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 05BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 06BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 07“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 08ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 09Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 10YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 11504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 12ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 13Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 14KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 15Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.




Henüz Yorum yok