
GERCÜŞ'TE BADEM HASADI BAŞLADI
Batman'ın Gercüş (Kercosê) ilçesine bağlı bademleriyle meşhur ve ismini badem çiçeklerinden alan Çiçekli (Şiferê) köyünde badem hasadına başlandı.
Her sene ağustos ayının ortalarında başlayan badem hasadı, Batmanlılar tarafından eylülde de devam ettiriliyor.
Topladıkları bademleri tüccarlara sattıklarını ifade eden Çiçekli köyü sakinlerinden Mahmut Gündüz, “Her sene ağustos ayında badem toplamaya başlıyoruz. Köyümüzün bademleri meşhurdur. Badem ağaçlarının altına çadır brandalarımızı serdikten sonra uzun sopalarla bademleri ağaçlardan döküyoruz. Bademlerimizi ağaçlardan topladıktan sonra temizleyip çuvallara koyduktan sonra at ve eşeklerimize yükleyip eve götürüyoruz. Kendi evimize bir miktar badem ayırdıktan sonra gerisini köye gelen tüccarlara satıyoruz.” dedi.
Bu yıl badem veriminden memnun kaldıklarını vurgulayan bir diğer köy sakini Zekeriya Kaya, “Burası Çiçekli (Şiferê) köyü, badem toplama zamanı olduğu için bademlerimizi topluyoruz. Köyümüz ismini badem ağacından almıştır. Bahar ayında badem ağaçları çiçek açtığı için Çiçekli köyü ismini aldı. Bademlerimizi şu anda ağaçlardan topukluyoruz, ev için belli bir miktar ayırdıktan sonra geri kalanını tüccarlara satıyoruz. Bu yıl badem veriminden memnunuz. Bu sene bademin fiyatları acılı olanı toptan kilosunu 5 lira, tatlı olanı da 8 ila 10 lira arasında köye gelen tüccarlara satıyoruz. Acı bademler şifa niyetine ilaç olarak kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok