
Köylüler:
Dün iş makineleri ile köye gelen yüklenici firma yetkililerine durumu izah eden köylüler konuyu yargıya taşıdıklarını bunun için beklemeleri gerektiğini söylediler. Müteahhit firma yetkilileri de Batman Valisi Hulusi Şahin’den konunun görüşülmesi için randevu aldıklarını söylediler.
"100 yıldır buradayız"
Köyde 100 yıldan fazladır yaşadıklarını söyleyen köylülerden Mevlüt Ceviz, "Dedelerimiz, babalarımız burada doğup yaşadılar. Şimdi bizde buradayız. Bizi işgalci konumuna koyup evlerimizi yıkmak istiyorlar. Köyün yıkılıp TOKİ yapılmasının hiçbir izahı yoktur. Yıllar önce yaptığımız evlerde oturuyoruz. İmar Barışından yararlanmışız. Paramızı yatırmışız. Ayrıca konuyu yargıya taşımışız. Yargı sonucunu beklemeden şimdi de gelip evlerimizi yıkmaya çalışıyorlar." dedi.
“Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız?”
Gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını vurgulayan Ceviz, “Daha önce de burada cezaevi yapılmak istenmişti. Batman ziyaretlerinde durumu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmemiz üzerine Cumhurbaşkanımız dönemin valisi Ahmet Deniz'e köyün içinde cezaevi mi olur deyip buraya yapılmak istenen cezaevine izin vermeyip cezaevi Beşiri ilçesinde yapıldı. Şimdide aynı durumla karşı karşıyayız. Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız? Gidecek hiçbir yerimiz yok ve köyümüzü asla terk etmeyeceğiz. Bunun bir an önce değiştirilip mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok