Afganistan’daki ABD saldırısına tepki
Diyanet-Sen Batman şube Başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla, Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye mezuniyet töreni sırasında, ABD’nin gerçekleştirdiği ve 100’ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivilin katledildiği hava saldırısını kınadı.
Basın açıklamasını yapan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Afganistan’da medrese öğrencilerini mezuniyet töreni sırasında hedef alan bombalı saldırıya tepki gösterdi.
Ergin, “Medrese öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan hava saldırısında hafızlığını tamamlayan öğrencilerin çoğunlukta olduğu yüzün üzerinde sivil katledildi ve birçok sivil de yaralandı. Bu bir vahşettir, sivillerin hele hele gencecik öğrencilerin üstüne bomba yağdırmak insanlık dışı bir durumdur.” dedi.
“ABD hangi ülkeye girse orada kan ve gözyaşı var”
Açıklamanın devamında Ergin, şunları söyledi: “Kendisini Kur’an-a vakfetmiş bir topluluğun üzerine bomba yağdırmak ne İslam ülkelerini ne de Batı emperyalizmini iki dünyada da bu vebalden kurtaramayacaktır. Katliamı yapanları nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. ABD’nin demokrasi adına hangi ülkeye girse oraya kan ve gözyaşından başka bir şey götürmediğini müşahede etmekteyiz. İşbirlikçi yöneticileri de kendi insanlarına zulmetmekten kendi insanını katletmekten geri kalmıyor. Müslüman ülkelerin artık oynanan bu oyunu görmesi ve bu oyunlara fırsat vermemesi gerekiyor.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 02CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 03HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 04NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 05Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 06KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 07BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 08Esnafa ramazan çağrısı
- 09Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 10BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 11EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 12ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 13RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 14KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 15Torbadan zehir çıktı!




Henüz Yorum yok