BATMAN, BÖLGENİN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK
BATMAN, BÖLGENİN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK
Batman Valisi Ekrem Canalp’in himayelerinde ilimizde kurulması planlanan kısa sürede yaklaşık 60 bin, uzun vadede de 100 bin istihdamın hedeflendiği ve Batman’ı bölgede üretim üssü konumuna getirecek olan üç Organize Sanayi Bölgesi (OSB); tekstilden, gıdaya, katma değeri yüksek teknolojiden, lojistiğe kadar birçok sektörde yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bekliyor.
OYMATAŞ GIDA İHTİSAS OSB’DE ARSA TAHSİSLERİNE BAŞLANDI
İlimiz merkez Oymataş sınırları içerisinde kurulacak olan Oymataş Gıda İhtisas OSB’de bulunan 77 adet parselin ve 25 adet lojistik alanın tapuları alınmış olup, MEYDİP üzerinden arsa tahsisleri ilana çıkmış durumda.
Karayolu ağına yakın olmasının yanı sıra Devlet Demir Yolu tarafından yapılacak demir yolu ile yatırım için cazip konumuna gelen Oymataş OSB’ye Batman’ın yanı sıra yurt genelinde yüzlerce yatırımcı yatırım yapmak için sıra beklemektedir.
RAMAN OSB ZEMİN ETÜT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Aynı anda birçok sanayi alanın yanı sıra lojistik kent ve sera kentler için çalışmaların devam ettiği Batman’da yaklaşık 3 bin dönüm üzerine kurulacak Raman OSB’nin imar planına esas teşkil edecek jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları tamamlandı.
Tüm sanayi parsellerinin tapuları alınmış olup, altyapı, OG-AG elektrik uygulama projeleri ihalesi en kısa sürede yapılacak.
SAMANYOLU OSB
Tekstilin başkenti olmaya aday Batman’da; mevcut OSB’de faaliyet gösteren tekstil fabrikaların yanı sıra kent merkezinde irili ufaklı yüzlerce tekstil atölyesi dünyaca ünlü birçok markaya yönelik üretim yapılmaktadır. Vali Ekrem Canalp’in yoğun çalışmaları girişimleri neticesinde Kozluk ilçemize bağlı Samanyolu Köyü’nde 1118 dönüm üzerine Samanyolu Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarda son aşamaya gelindi. İmar planına esas zemin etüdü jeolojik ve jeoteknik raporları onaylanırken, imar planları Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne onaylanmak üzere gönderilmiş olup, parselasyon planlarının yapımı ile ilgili hizmet alımı yapılarak, işlemlere başlanmıştır. Parselasyon planları sonrasında altyapı ve elektrik uygulama projelerinin hazırlanmasına geçilecektir.
İlimizde hayata geçirilecek sanayi alanları ile ilgili açıklama yapan Vali Ekrem Canalp “Bütün Batman Çayı havzasınca sağlı sollu araziler üzerinden 22 bin 500 dönümlük bir arazi var ve bu arazilerin tamamı devletin mülkiyetinde hazine arazisidir. Hazine arazilerinin büyük bir kısmı üzerinden sera kentler serisi kuracağız. İlkine, Balpınar bölgemizde başlayacağız. Arkasından aşama aşama Malabadi Köprüsüne kadar olan bölgenin tamamında seri halde sera kentleri hayata geçireceğiz” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 02BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 03“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 04EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 05235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 06TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 07ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 08BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 09BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 13“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 14Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 15VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”




Henüz Yorum yok