Batman'da deprem paniği
Irak Kürdistanı'nın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da hissedildi. Deprem paniği yaşayan vatandaşlar, soluğu dışarıda aldılar.
Saat 21.30 sıralarında meydana gelen deprem nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini evlerinden dışarı attılar.
Saatlerce dışarıda bekleyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte bekleyişlerini sürdürürken, bazı yaşlıların, evlerinin önünde üzerlerine battaniye örtüp, sandalyelerde oturdukları gözlendi.
Ayrıca, depremi bildirmek amacıyla bazı kişilerin havaya silahla ateş ettikleri görüldü.
Deprem nedeniyle yaşadıkları korku dolu anları anlatan vatandaşlar, Batman'da uzun zamandır ilk kez böylesi bir depremle karşılaştıklarını söylediler.
Depremi hissettikleri gibi çocuklarını da yanına alarak dışarı çıktıklarını belirten Sait Göçkar, "Deprem olduğu sırada uykudaydım. Çocuklar, 'Deprem oldu.' deyip beni kaldırdılar. Bir anda avizeye baktım, avizenin çok sallandığını gördüm ve kendimizi dışarıya attık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Dışarıda bekliyoruz. Allah muhafaza etsin. Daha önce de deprem yaşadık ama bunun gibi hissetmemiştim. Bu sefer Batman çok fazla sallandı. Bu soğukta dışarıda bekliyoruz." dedi.
Deprem olduğu sırada büyük panik yaşadıklarını dile getiren M. Ali Göçkar, "Deprem oldu, dışarı kaçmak zorunda kaldık. Halkın evlerinden çıkması için vatandaşlar havaya ateş ediyorlar. 30 yıl önce bir kere bir deprem olmuştu ve caminin minaresinin sallandığını görmüştüm ama bu seferki çok fazla şiddetliydi." şeklinde konuştu.
Deprem esnasında abdest aldığını ve depremi hissettiği gibi dışarıya çıkmak zorunda kaldıklarını bildiren Hatice Göçkar, şunları söyledi: "Allah bize rahmet etsin. Birkaç kez daha deprem görmüştüm ama bu hepsinden daha fazla şiddetliydi. Korkudan evlerimize de gidemiyoruz."
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 02KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 03HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 04BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 05BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 06CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 07KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 08EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 09BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 10FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 11BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 12TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 13TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK
- 14HABİZBİNİLİLERDEN, KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
- 15YENİ ARAÇLAR, HİZMETTE YENİ KOLAYLIK




Henüz Yorum yok