Umut Kervanı’ndan İdil’e yardım
Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla toplanan yardımlar Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının kalkması üzerine ilçedeki mağdur halka yardım gönderdi.
Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'nda toplanan un, gıda ve giyim malzemeleri, dün akşam saatlerinde kamyonete yerleştirildi ve İdil'de mağdur halka gönderildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörlüğü Masum Ayyıldız, “Bölgemizde başlamış olan çatışmalı ortamdan dolayı yaklaşık 4 ay önce ‘Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir’ sloganıyla bir yardım çağrısında bulunmuştuk. Bu yardım çağrımızdan sonra özellikle sokağa çıkma yasağının kalmış olduğu Cizre ile beraber yardımlarımızı bölgeye göndermeye başladık. Yaşanan olaylarda mağdur olan halkımızın kaldıkları ve göç ettikleri yerlere kamyonetlerce yardımlar gönderdik. Göndermiş olduğumuz yardımlar şu an itibarıyla yetersiz kalmaktadır. Özellikle çatışmalı bölgelerden yakın civar illere göç etmiş olan halkımızın mağduriyetleri katbekat artmıştır. Mağdur halkımıza yardım ulaştırmaktan güçlük çekmekteyiz. Mağdur halkımıza yapılacak yardımlar için kamuoyundan yardım bekliyoruz. Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'na yardımları topluyoruz.” dedi.
Sokağa çıkma yasağının kalktığı İdil’e yardım malzemelerini gönderdiklerini söyleyen Ayyıldız, “Özellikle son bir hafta içerisinde mağdur halkımızın yerleştiği Kızıltepe, Midyat, Silopi ve Siirt’e yardımlar gönderdik. Son olarak bugünde İdil'e göndereceğimiz yardım malzemeleri inşallah hak sahiplerine ulaşacaktır. Şu an itibarıyla gönderebileceğimiz yardımlar elimizde kalmamıştır. Mağdur halkımıza yardımlarımızın kesilmemesi için herkesten destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 02İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 03KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 04400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 05Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 06KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 07“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 0813 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 09BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 10YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 11SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 12MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 13BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 14FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 15METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok