Kırtasiye sektörü destek bekliyor
İş yapamadıkları için zor günler geçiren kırtasiye esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kırtasiye sektöründeki esnafların taleplerinin yerine getirilerek desteklenmeleri gerektiğini belirtti.
Pandemiden etkilenen iş yerlerine yönelik ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, son ziyaretlerini kırtasiye esnafına yaptı.
İl merkezindeki kırtasiyecileri ziyaret eden Durmaz, iş yeri sahipleri ve çalışanlarla bir araya gelerek yaşadıkları sorun ve sıkıntıları kendilerinden dinledi.
Yerel esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımların yetersiz olduğuna dikkat çeken Durmaz, kırtasiye esnafının çek ve kira ödemeleri konusunda yetkililerden daha kapsayıcı adımlar atılması yönünde taleplerinin olduğunu söyledi.
“Kırtasiye esnafı çok zor durumda”
Pandemi sürecinden en çok etkilenen iş yerlerinin başında kırtasiye esnafının geldiğini belirten Durmaz, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, birçok sektörü zor durumda bıraktığı gibi kırtasiye esnafını da çok zor durumda bıraktı. Pandemi sürecinden en fazla etkilenen işyerlerinin başında, kırtasiye esnafı geliyor. Kırtasiye esnafı çok zor günler geçiriyor. Aylardır okullar kapalı, esnaflar bir ümitle okulların açılmasını bekliyorlardı. Ancak pandeminin seyrini düşürmemesi neticesinde okullar açılmadı. Okullar açılmadığı için iş yapamayan kırtasiye esnafı, kira ve çek ödemelerini yapmakta zorlanıyor.” ifadelerini kullandı.
“Kırtasiye esnafına sahip çıkılmalı ve seslerine kulak verilmeli”
Pandemi sürecinde esnafları yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Durmaz, “Zor günler geçiren esnafı yalnız bırakmadık. Sorun ve sıkıntıların dinlemek için onları heyetimizle birlikte ziyaret ettik. Bugün de kırtasiye esnafına misafir olduk, onları ziyaret ettik. Kırtasiye esnafının mağduriyeti söz konusudur. Kimi kırtasiye esnafı iflasın eşiğine gelmiş. Yıllardır Batmanımıza hizmet eden kırtasiye esnafına sahip çıkılmalı ve seslerine kulak verilip talepleri yerine getirilmelidir.” şeklinde konuştu.
“İlimizin ekonomisinin büyümesi için yerel esnaf desteklenmeli”
Yerelde esnafların desteklenmesinin önemine vurgu yapan Durmaz, “Yerel esnaf, ne kadar desteklenirse, ilimizin yerel anlamda ekonomisi büyür. Dolaysıyla, ilimizin ekonomisinin büyümesi için yerel esnafın desteklenmesi gerekir. Hep birlikte yerel esnafı desteklememiz gerekir. Mağduriyet yaşayan, sıkıntı çeken, iş yapamayan, kirasını ve çeklerini ödeyemeyen esnafa yetkililer destek vermelidir. Kırtasiye esnafı bu konuda adımların atılmasın beklemektedir.” dedi
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI
- 02Halime Esra Özdemir Veda Etti
- 03“107 BİN 754 HANEYE ULAŞTIK, İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT ETTİK”
- 04PETROLSPOR’UN LİG FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU
- 05'Uluslararası’ statüsü
- 06
- 07
- 08FİYAT ARTIŞLARINA DENETİM
- 09İHA-1 PİLOT EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 10“ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI”
- 11ASENALAR ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN
- 12PETROL MAHALLESİ ESNAFINA ZİYARET
- 13TARIM KREDİ’NİN ALIM KARARI ÜRETİCİYİ UMUTLANDIRDI
- 14“MERETO, BÖLGE TURİZMİNİN YENİ ROTASI OLACAK”
- 15YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok