
İLK KAZMA VURULDU!
NİHAYET İLK KAZMA VURULDU!
Batman’ın 500 yataklı yeni hastanesinin yapımını üstlenen yüklenici firma alana şantiye kurdu. 112 Dönümlük alanda yapılacak yeni hastane 1000 günde tamamlanacak. Hastane temeli için ilk harcın atılmasına sevinen çevredeki semt sakinleri, adeta bayram havası yaşadı.
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 500 Yataklı Batman Devlet Hastanesinin yapım ihalesini alan firmaya yer teslimi yapılmasının ardından hastaneye ilişkin bilgileri paylaştı.
24 Şubat 2023 tarihinde yer teslimi yapılarak hastane inşaatına fiilen başlandığını açıklayan Özdemir, Batman’ın en donanımlı sağlık tesisi olacak olan 500 Yataklı Batman Devlet Hastanesinde 182 poliklinik, 124 yoğun bakım yatağı, 19 ameliyathane ve kanser tedavisinde kullanılacak olan Linak cihazının da bulunacağını, yatay mimariye uygun olarak inşa edilecek hastanenin ihtiyaç duyulması halinde kapasitesinin artırılabileceğini ifade etti.
Hastane arsasının 112.290.00 m2, kapalı alanın ise 99.981,60 m2 olacağını ifade eden Özdemir hastanenin yapım süresinin 1000 gün olduğunu belirtti.
Özdemir, Bu önemli sağlık yatırımının ilimize kazandırılmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca’ya Batmanlı hemşerilerim adına teşekkür eder, bu eserin ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim dedi.
SONUNDA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
7 Yıldır Batman’ın gündeminde olan ve 3 kez ihalesi iptal edilen 500 yataklı hastanenin ihalesini üstlenen Diy-Mar firması, yer tesliminden sonra Petrolkent ve Ermi mahalleleri arasındaki Karayün mevkisindeki 112 dönümlük alanda hastanenin temeli için şantiye kurdu. Yüklenici firma yer tesliminden sonra hafriyat çalışmalarını hızlandırdı. Yeni stadyum arkasında yapımına başlanılan hastanenin hep takipçisi olduklarını belirten Ermi Mahalle Muhtarı Metin Tatsız: “Mahalle sakinlerinin yıllardır dört gözle bekledikleri hastanenin temeli için çalışmaların başlanılması herkeste bayram havası estirdi. Sağlıkta bu dev yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür ve bürokratlara teşekkür ediyoruz. Trafik sorununun olmadığı ve şehrin ideal yeri olan bu bölgede yeni hastanenin yapılacak olması şehrin karşı yakasına da hayat verecektir” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 02KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 03HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 04Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 05ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 06YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 07YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 08AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 09RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 10ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 11İHD, 695.eylemini yaptı
- 12Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 13Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 14BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 15ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
Henüz Yorum yok